Pepsico, Sap Businessobjects Ana Veri Yönetimi (Mdm) Çözümleri ile Fark Yarattı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Pepsico, Sap Businessobjects Ana Veri Yönetimi (Mdm) Çözümleri ile Fark Yarattı

Pepsico, Sap Businessobjects Ana Veri Yönetimi (Mdm) Çözümleri ile Fark Yarattı

Dünyanın lider yiyecek içecek şirketlerinden olan PepsiCo, Ana Veri Yönetimi sürecini Metric danışmanlığında kurgulayarak, sistemler arası tutarlılığı sağlayarak, doğru ve tutarlı raporlar ve analizler üreterek, rekabet gücünü artıracak, fırsat alanları oluşturabilecek analizler yapabilmeye başladı.

08.07.2014 17:25

Dünyanın lider yiyecek içecek şirketlerinden olan PepsiCo, Ana Veri Yönetimi sürecini Metric danışmanlığında kurgulayarak, sistemler arası tutarlılığı sağlayarak, doğru ve tutarlı raporlar ve analizler üreterek, rekabet gücünü artıracak, fırsat alanları oluşturabilecek analizler yapabilmeye başladı.

Metric yetkinliğinde ve PepsiCo ekibinin katılımıyla gerçekleşen projede Fritolay ve Pepsi İçecek gibi alanında lider operasyonlar tek ERP sistemine entegre edilerek pazarda daha güçlü, daha efektif ve aktif hale geldiler. Data Migration ve Master Data Management ( Ana veri yönetimi ) projesi ile entegrasyonun ve veri kalitesinin devamlılığı sağlanarak her zaman doğru bilgi ile analizler yapılabilir hale geldi.

Dünyanın en büyük yiyecek-içecek şirketlerinden olan PepsiCo, bünyesinde yer alan Frito Lay, Quaker, Pepsi, Tropicana ve Gatorade şirketleri ile 215'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Yıllık cirosu 65 milyar doları aşan PepsiCo, sürdürülebilir büyümeye odaklandığı "Fayda Gözeten Performans" vizyonu etrafında birleşen 300 bin'den fazla çalışanıyla birlikte tüketicilerin hayatlarına keyif katan besleyici, lezzetli gıda ve içecekler üretiyor. PepsiCo, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markasının yanı sıra diğer onlarca markasıyla gıda ve meşrubat alanında dünyanın en geniş portföyünü sunmaktadır.

"Farklı dağınık sistemlerde bulunan verilerinizi MDM çözümü ile tek bir yerden kontrol ederek aynı kaitede verinizi yönetin "

Projede ; SAP BusinessObjects çözümleri ile ( Data Services,Information Steward, Web Intelligence ) daha verimli planlar ve analizler yapabilme kabiliyetine sahip olundu. Hatalı ve eksik veri girişleri önceden farkedilerek daha hızlı aksiyonlar alınması sağlandı. Tüm sistemlerde aynı veriler kulanılarak veri bütünlüğü sağlanarak raporlarda ve analizlerde ortak yapı oluşturuldu. Data Migration çözümü ile ile her iki farklı sistemde bulunan datalar entegre edilerek tek bir operasyonel sistem haline getirildi.

"Stratejik veri yönetimi rekabet avantajı getiriyor "

Metric Genel Müdürü Gökhan Arıksoy proje ile ilgili şunları söyledi. " Çok çeşitli sistemlerde yer alan verileri entegre etmenin zorluğu ve düşük veri kalitesi kurumların karar süreçlerini belirgin bir şekilde geciktirir, hatta iş sürecinizi bozabilir. Veri Yönetimi ile temel veri yönetimi uygulamanızın mevcut iş sistemleriniz ile entegre olmasına imkan veren ve temel veri kalitenizi artıran temel bir teknoloji sağlar. Diğer bir deyişle Veri Yönetimi uygulamanızın değerini artırır. O yüzden veri yönetimi stratejisine sahip olan şirketlerin sahip olduğu verilerden daha fazla yararlandıkları ve rakiplerinden daha iyi performans gösterdikleri ortaya çıkmıştır. PepsiCo 'da bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde Metric işbirliğiyle var olan ETL süreçlerini, raporlama süreçlerini ve kurum içerisindeki tüm ihtiyaçlar SAP BusinessObjects ürün ailesi tarafından karşılanıyor olacaktır. "

PepsiCo İş Zekası çözümleri ve Data Müdürü İrfan Güder, bu projeyi Metric ile yapmalarının nedenini söyle açıkladı. " Metric, Veri entegrasyonu ve SAP BusinessObjects konusunda ki tecrübeleri le ekibimizi her zaman doğru ve sonuç odaklı yönlendirerek, aynı ekip olma sinerjisini yakalayarak gerçekten çok iyi bir çalışma sergilemiştir. Daha önce pek çok projede birlikte çalıştığımız METRİC ile uzun yıllardır işbirliği yapmanın getirdiği verimlilik ve güven unsurları da bu süreçteki seçimimize etkili oldu "

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Pepsico, Sap Businessobjects Ana Veri Yönetimi (Mdm) Çözümleri ile Fark Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement