Sonsuz Şükran Köyü Sanatçı Akınına Uğruyor - Son Dakika
Basın Bültenleri

Sonsuz Şükran Köyü Sanatçı Akınına Uğruyor

Sonsuz Şükran Köyü Sanatçı Akınına Uğruyor

BASIN BÜLTENİDİR.

15.07.2010 15:17

BASIN BÜLTENİDİR.

Festival 4. gününde de coşturdu

Konya’nın Hüyük’e bağlı Çavuş Kasabası, 4 gündür renkli görüntülere sahne oluyor.

Fransız Sokağı projesinin de sahibi Mehmet Taşdiken’in, ürettiği her projede olduğu gibi Sonsuz Şükran Köyü projesi de büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bir süreç projesi olan, Sonsuz Şükran Köyü’nde bir an önce yaşamaya başlayabilmek için sanatçılar kerpiç evlerinin bitmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Sonsuz Şükran Köyü projesine katılan, sahip çıkan ve gönüllü olan kültür sanat insanlarının yanı sıra Çavuş Köyü ve çevre köylerin insanları da projeye tamamen dâhil oldular, onlar da gönüllüler bir şeyler vermeye ve almaya.

Köy halkı, 4 gündür yapılan etkinliklerle beslenip, köy meydanını kaldırımlarda bile yer kalmayacak şekilde dolduruyorlar.

Sonsuz Şükran Köyü’nde 4. Gün Etkinlikleri

Akşam saat 18.00'da çocuklara yönelik çamur atölyesi seramik sanatçısı Figen Özden'in yönetiminde, Çavuş Kasabası Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Tüm kasaba çocuklarının davetli olduğu hem eğlenceli, hem eğitici bir aktivite olan çamur atölyesi, köy çocuklarının heyecanlı anlarına sahne oldu. Yaratıcılıklarını en güzel şekilde sergileyen çocukların kimi meyve sepeti yaptı kimi köpek, kimi bebek, kimi beşik, kimi dibek yaptı. Hepsi de birbirinden güzel, minik sanat eserleriydi.

Ressamlar Devrim Erbil, Ekrem Kahraman, Poyraz Topal, Balaban, Nurten Sözeri, Figen Özden, Z. Işıl Koraçor, Belgin Alagöz, Ataser Şenel Sofia Gikos, Olca Tansuk, Kamer Batıoğlu ve heykeltıraşlar Nilhan Sesalan, Nuyan Oransal, Sema Tahincioğlu, Cengiz Yüzsever’in eserlerinin yanı sıra Ayşegül Kaya’nın Şahmaranlar cam altı çalışmaları, Firuze Atölyesi, Deniz Evrenosoğlu, Dilek Aytekin’in Selçuklu işleri sergisi, Çekül Vakfı eserleri, Konya Mimarlar Odası Sergisi, Etnografik objeler, Konfad Fotoğraf sergisi sergilendiği Çavuş İlkokulu her gün 10.00-19.00 saatleri arası ziyaret ediliyor. Sergide Ergun Nuhut’un “Üç boyutlu mimari” salonu da bulunuyor. Ziyaretçiler bu salondaki eserleri özel gözlüklerle görme fırsatı buluyorlar.

Saat 20.30'da yine Cumhuriyet Meydanı'nda, Yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı, başrollerini Haluk Bilginer ve Özgü Namal'ın paylaştığı aksiyon-polisiye filmi "Polis" gösterildi.

Saat 22.00'da ise Türkiye'nin en önemli bestelerine imza atmış değerli müzisyen Vedat Sakman ve grubu Art Niyet konseri gerçekleştirildi. Çevre kasabalardan da hem film gösterimine, hem konsere ilgi yüksekti. İzleyiciler arasında ünlü Sinema Sanatçısı Zerrin Arbaş, Modacı Zeynep Tunuslu, oyuncu Mustafa Uzunyılmaz da vardı.

Türkiye’de kerpiçle ilgili yazılmış tek kitabın sahibi, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çelebi, kitabından bir tane de Sonsuz Şükran Köyü’ne bağışlıyor, Ressam Prof. Dr. Devrim Erbil de köye kitap bağışlayan sanatçılar arasında.

Ayrıca festival bitiminde, Sonsuz Şükran Köyü projesine katılımcı olan tüm sanatçıların çamur üzerine yaptıkları değerli çalışmalardan oluşan bir sanat müzesi kurulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Sonsuz Şükran Köyü Sanatçı Akınına Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement