Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen Yıldız Erkekler Futbol Turnuvası Cumhuriyet Kupası finalinde Yavuz Selim Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu'nu 5-2 yenerek şampiyon oldu. Kaymakam Kübra Baka Kılıç, dereceye giren takımlara kupa ve ödüllerini takdim etti.
Taşlıçay'da Kız Kur'an Kursu'nun temel atma töreni, Kaymakam Kübra Baka Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kılıç, kursun hayırlı olmasını temenni etti, emeği geçenlere teşekkür ederek kursun ilçede önemli bir ihtiyacı karşılamasının beklendiğini söyledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Ankara 2 Nolu Baro Başkanı Gökhan Ağdemir'in 70 avukatın hakim ve savcı olması için referans olduklarına ilişkin açıklamasına Antalya'da tepki gösterdi. Arıkan, “Artık milletin gözünün içine baka baka yapıyorlar” dedi.
Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, Balçiçek Köyü'ndeki okulu ziyaret ederek okulun durumu ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Öğretmenlerin taleplerini dinleyen Kılıç, öğrencilerle sohbet edip onlara çeşitli hediyeler verdi.
Antalya'da BİK ile BAKA iş birliğinde düzenlenen İHA-1 ticari pilot eğitimini tamamlayan basın mensupları ve iletişim fakültesi öğrencilerine sertifikaları verildi. 28 Eylül-1 Ekim'deki eğitimle katılımcıların mesleki ve teknolojik yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç başkanlığında okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevresi güvenlik tedbirleri, öğrenci ulaşımı, trafik düzenlemeleri ve servis denetimi değerlendirildi; Kılıç öğrenci güvenliğinin öncelikli olduğunu vurguladı.
Ağrı Taşlıcay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, Çöğürlü Köyü'nde tamamlanan 1,5 kilometrelik BSK aşınma tabakası yolu yerinde inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Kılıç, köylerin ulaşım altyapısının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti; çalışmayla köy sakinlerinin ilçe merkezine erişiminin kolaylaştırılması hedeflendi.
İBB davasında ifade veren itirafçı sanık Remzi Baka, bir ihaleye itiraz etmesinin ardından Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun kendisini Yeşilköy'deki bir otele çağırıp itirazını geri çekmesini istediğini iddia etti. Baka, "Bana 'İhale aldık, itiraz etmişsin, itiraz etme' dedi. Sürekli siyasi nüfuzundan bahsediyordu. Teklifini kabul etmedim. Etkinliğini kullanarak baskı yapmak istedi ama biz umursamadık" dedi.
İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 57'si tutuklu 436 sanıklı İBB Davası'nın 89'uncu günü başladı. Duruşmada tutuksuz sanıklar savunma yaparken Remzi Baka, İbrahim Bülbül'ün talebiyle kreş için yaklaşık 5 milyon TL ödediğini söyledi.
Taşlıçay Kaymakamı Kübra Baka Kılıç, ilçede yaklaşık 2 ay önce kurulan alabalık tesisinde Ağrı'da görev yapan basın mensuplarına bilgi verdi. Tesiste 3 kadın istihdam edilirken, havuzlarda kullanılan balıklar Van'dan temin edildi.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ'da vatandaşlara hitap ederek, 'AK Parti'nin kumpasına alet olanları tarih unutmayacak' dedi. Partisinin 2023 seçimlerinde büyük başarı elde ettiğini ve 31 Mart'ta partiyi birinci yaptığını belirten Özel, devam eden süreçte partiye yönelik saldırılara rağmen iktidarı değiştireceklerini söyledi. Özel, 'Tekirdağ'dayım, doğru taraftayız' mesajı verdi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen geniş katılımlı çiftçi buluşmasında kürsüye yöresel fistanıyla çıkan kadın çiftçi Esma Sırma, "Şu anda 300 erkek oturmuş, hiç kadın yok. Kadınların hepsi koyun sağmaya ve bahçeye gitti" sözleriyle büyük alkış aldı.
Çin Cumhurbaşkanı Xi, yeni Macar lider Baka'ya dostluğu ve işbirliğini vurgulayan bir mesaj gönderdi.
Andras Baka, Macaristan parlamentosu tarafından cumhurbaşkanı seçildi ve yemin etti.
Macaristan’da Viktor Orban’ın 16 yıllık iktidarının devrilmesinin ardından tarihi bir siyasi rövanş yaşandı. Orban hükümetinin 2012 yılında Yüksek Mahkeme Başkanlığı görevinden tasfiye ettiği ve bu karara karşı AİHM'de açtığı davayı kazanan eski yargıç Andras Baka, parlamentoda yapılan oylamayla Macaristan’ın yeni cumhurbaşkanı seçildi. Baka, Orban'ın Fidesz partisinin boykot ettiği oylamada yemin ederek göreve başladı.
77 yaşındaki Turfan Kacar, eğitimini yarıda bırakmasına rağmen Kayseri'de maketler yapıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekleriyle hayata geçirilen "Karamanlı Ekoturizm ve Yerel Üretim Hareketi" projesinin kalbi olan Kağılcık Ekolojik Teke Obası, görkemli bir törenle kapılarını açtı.
BAKA yetkilileri, Kemer Kültür Evi'nde çalışmalar ve kültürel miras hakkında bilgi aldı.
- Bakan Kasapoğlu ve Bakan Varank, gençlerin girişimciliğini desteklemek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Türkiye kendine inanmış, ufku samanyolu galaksisi kadar geniş, çalışkan gençleriyle uçan arabalarda da dünya liderliğine oynayacak"...
Anne-kız bir yatağın üstüne yan yana oturmuşlar.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün olağan seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen gün Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik ağır eleştirilerine cevap veren Koç, "Bu yaptığınız hazımsızlık. Aziz Yıldırım artık haddini aştı. Kendini bilmez açıklamalar, dengesiz, tutarsız, intikam isteği ile bezenmiş tehditkar, çirkin üslup, kibir, parmak sallamalar. İntikamınızı benim başkanlık dönemim bitince alın" ifadelerini kullandı.
Ayvacık Ziraat Odası tarafından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle fedakarca çalışan sağlık ve güvenlik görevlilerine çiçek verildi.
Oğluna destek için başladı, meslekte 10 yılını geride bıraktı Eskişehir'deki tek kadın tamirci Melahat Tunçyürek: "Şu anda tamir edemeyeceğim bir yazıcı yok" Eskişehir'de ailesine yardım etmek için başladığı yazıcı tamirinde 10 yılı geride bırakan Melahat Tunçyürek, alanında kentteki tek...
KAYSERİ'de, Ramazan Bayramı arifesinde İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile tam kapanmadan muaf tutulan şehit aileleri, şehitlerin mezarlarını ziyaret etti.
Osmaniye'de park halindeki elektrikli bisikleti çalan hırsızlık şüphelisi iki şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve beraberindeki heyetle Ankara'da bir dizi temasta bulundu.
Bakan Soylu: "Suriye sınırımızda 836 kilometrelik güvenlik duvarı ve devriye yolu tamamlandı.
kız kılığındaki 2 şüpheli, 2 bin 500 TL'lik saç yumağını çaldıANKARA'da, kendilerini anne- kız müşteri olarak tanıtan 2 kişi, peruk ve saç ürünleri satılan iş yerinde kasiyeri oyalayarak 2 bin 500 TL değerinde saç yumağını çaldı.
Edinilen son dakika gelişmesine göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gara'da Türk vatandaşlarının PKK tarafından şehit edilmesine ilişkin, "Bu infazdan bir sorumlu varsa, bir kişi üstlenecekse, 'Her şeyi ben yaptım.' diyen, o bakanları atayan, bir başarı, temel atma, köprü olduğunda 'Ben.
Kağıthane'de hırsızlık yapmak için girdikleri binadaki dairenin kapısını açmaya çalışan hırsızlar, ev sahibiyle göz göze geldi. Karşısında hırsızları görünce dona kalan ev sahibi, büyük bir şaşkınlık yaşarken o anlar saniye saniye kaydedildi.