Adana'da Sel Felaketi: Hayvanlar Telef Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adana'da Sel Felaketi: Hayvanlar Telef Oldu

Adana\'da Sel Felaketi: Hayvanlar Telef Oldu
05.05.2026 23:54

Kozan'da sağanak sonrası sel felaketi yaşandı, besici Hayriye Özcan hayvanlarını kaybetti.

Adana'nın Kozan ilçesinde sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde hayvanları telef olan besici Hayriye Özcan, "Bir anda sel geldi, ahırın üstünü aştı" dedi.

Kozan ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak yağışın ardından Tabak Deresi taştı. Taşkının etkisiyle Bucak yolu üzerindeki Karabuzağı Mahallesi Döşeme mevkiinde bağlantı yolları su ve çamur içinde kaldı. Bölgede hayvancılıkla geçimini sağlayan Hayriye Özcan ve ailesi de sel felaketinde 1 inek, 1 keçi ve 2 oğlağının telef olduğunu belirterek gözyaşı döktü.

Dün akşam saatlerinde dolu ile birlikte başlayan sağanak yağışın kısa sürede sele dönüştüğünü belirten Hayriye Özcan, "İneklerimin ayakları yara içinde kaldı. Her yer kayaydı, hayvanlarım yaralandı. Ölen ineğim de yara bere içindeydi. Hava karardı, hiçbir yer görünmüyordu. Her yer toz duman gibiydi" dedi.

"Bir anda sel geldi, ahırın üstünü aştı"

Yağış öncesi süt sağımı yaptığını ancak eşinin uyarısıyla beklemek zorunda kaldığını ifade eden Özcan, "Sütü orada bıraktım. Kendimi kurtarmaya çalıştım. Bir anda sel geldi, ahırın üstünü aştı. Hayvanlar nefes almak için boyunlarını kaldırıyordu. Mahşer yeri gibiydi" diye konuştu.

Yaşadığı korku dolu anları unutamadığını aktaran Özcan, "Geceden beri uyuyamadım, hala titriyorum. Perişan olduk. 50 yaşındayım, böyle bir şey görmedim. Kuzularım yavrulamıştı, sel götürdü. Ölüsünü bile bulamadım. Küçükbaş hayvanların bulunduğu avlunun duvarları yıkıldı. Daha sayamadım. Çok büyük bir afetti" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Çevre Adana'da Sel Felaketi: Hayvanlar Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement