Doğaseverler Aydın Bozdoğan'da Arapapıştı Kanyonu'nu ve Arpaz Kulesi'ni gezdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Doğaseverler Aydın Bozdoğan'da Arapapıştı Kanyonu'nu ve Arpaz Kulesi'ni gezdi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Doğaseverler Aydın Bozdoğan\'da Arapapıştı Kanyonu\'nu ve Arpaz Kulesi\'ni gezdi

Doğaseverler, Bozdoğan'daki Arapapıştı Kanyonu'nu seyir tepesinden izleyip Kemer Barajı ve çevresini yükseklerden gördü. Dernek üyeleri, Harpasa eteklerindeki Arpaz Kulesi ve Beyler Konağı'nı da ziyaret ederek tarihi kompleksi inceledi.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri Bozdoğan ilçesindeki Arapapıştı Kanyonu'nu gezip, doğal güzellikleri yerinde gördü.

Aydın'da doğaseverler Kemer Barajı'nı besleyen akarsuların aşındırmasıyla oluşan, yöre halkının "Arapapıştı" olarak adlandırdığı İnceğiz Kanyonu'nu izlemek için seyir tepesine yürüdü. Karacasu ilçesi sınırlarında bulunan Karabağlar ve Görle kanyonlarından gelen suların oluşturduğu muhteşem coğrafyayı, Kemer Barajı'nı ve çevresindeki doğal güzellikleri yükseklerden seyretti.

Antik Karya kenti Harpasa'nın eteklerindeki, Aydın'ın önemli tarihi miraslarından biri olan Arpaz Kulesi ve Beyler Konağı'nı da ziyaret eden doğseverler, bu tarihi kompleksi yerinde inceleyerek son durumunu gözlemledi.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.