İscehisar'da jalapeno biber tarlalarında hasat öncesi kontroller yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İscehisar'da jalapeno biber tarlalarında hasat öncesi kontroller yapıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İscehisar\'da jalapeno biber tarlalarında hasat öncesi kontroller yapıldı

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, jalapeno biber yetiştirilen arazilerde saha kontrolü gerçekleştirdi. Teknik personeller ürünlerin hasat olgunluğunu ve hastalık durumunu incelerken, üreticilere yetiştiricilik ve bitki sağlığı konularında bilgilendirme yaptı.

Afyonkarahisar İscehisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından alternatif ürün üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla jalapeno biber yetiştirilen arazilerde saha kontrolü gerçekleştirildi.

Teknik personeller tarafından yapılan kontrollerde ürünlerin hasat olgunluk durumu incelenirken, hastalık ve zararlılara yönelik kontroller de yapıldı. Üreticilere yetiştiricilik ve bitki sağlığı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

İlçede tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılması ve üreticilere alternatif ürün seçenekleri sunulmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA