Prof. Dr. Yaşar, yağmurun denizde oksijen artırarak balık ölümlerini önleyeceğini belirtti.
İzmir Körfezi'nde irili ufaklı binlerce balık kıyıya vurdu, körfezin rengi değişti. Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, balık ölümlerinin sebebinin zehirli plankton patlaması olduğunu açıkladı.
Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'de zeminin her yıl 1,5 santimetre çöktüğüne dikkati çekerek "İzmir'in en büyük sorunu ne ulaşım ne körfezin kokması ne kirlilik ne de başka bir şey. Uzun vadede tek bir olay var; çökme. Önlem alınmazsa 50-60 yıl sonra deniz suyu Basmane'ye kadar gelebilir" dedi.
TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, El Nino'nun etkisini kaybetmeye başladığını ve yerini La Nina'ya bırakacağını belirtti. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü ise Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını açıkladı. Prof. Dr. Yaşar, tarım için sıcaklıkların olumlu olduğunu vurgulayarak, sağlık açısından dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip, ''Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı'' dedi.
İzmir'deki Çakalburnu Lagünü, deniz marulları ile kaplanarak körfez kirliliğinin bir göstergesi haline geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, körfezin iyileştirilmesi gerektiğini ve lagünün kaybedilmesi durumunda kuş cennetinin de kaybedileceğini belirtti.
İzmir'de yaşanan kuraklık hakkında açıklamalarda bulunan İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, barajların yavaş yavaş boşaldığını ve ciddi yağışların beklenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, sel ve su baskınlarının nedeninin çarpık kentleşme ve altyapı yetersizliği olduğunu vurguladı.
İzmir'in turistik ilçesi Foça'da görülen denizanası istilasının ardından, Çeşme ilçesinde de benzer görüntüler meydana geldi. İklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, deniz suyu sıcaklığındaki artış ve denizlerdeki kirlilik nedeniyle denizanalarının daha sık görüldüğünü açıkladı. Denizanalarının temas halinde can yakabileceğini belirten Prof. Dr. Yaşar, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir ve diğer Ege Bölgesi şehirlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. İzmir'de 9 Temmuz 2000'de kırılan sıcaklık rekoru, bu cuma günü 40-41 derecelerle yeniden kırılabilir. Meteoroloji yetkilileri, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların dışarı çıkmamaları ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Sıcak hava dalgası tarım ürünleri açısından da önemli bir durum oluşturuyor. İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, iklim krizi olmadığını belirterek, önemli olanın iklimsel değişikliklere hazır olabilmek olduğunu vurguladı.
İzmir Körfezi'nde sıklıkla görülen deniz marulu, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle ciddi oranda arttı. İnciraltı'ndaki Çakalburnu Lagünü'nün 3'te 1'i deniz maruluyla kaplandı. Artan kirlilik nedeniyle deniz marulu, denizleri tehdit ediyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, denizlerin en kirli dönemini yaşadığımızı belirtti ve kirliliğin önlenmesi için fabrikaların arıtma tesislerinin çalıştırılması gerektiğini söyledi.
İzmir'de su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranının düşmesi nedeniyle ciddi bir su krizi bekleniyor. Tarımın başlamasıyla birlikte su kullanımı da artacak ve barajlardaki doluluk oranı daha da düşecek. Prof. Dr. Doğan Yaşar, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini ve kurak peyzaj uygulamalarına geçilmesi gerektiğini vurguladı.
İZMİR'de artan kuraklığa bağlı olarak deniz suyunun yenilenmemesi nedeniyle su yüzeyindeki yeşil deniz marulları görülmeye devam ediyor.
DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Türkiye'deki çarpık kentleşme nedeniyle sel afeti, felakete dönüşüyor.
İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, normalde aralıkta yok olan, halk arasında 'deniz marulu' olarak bilinen plankton patlamasının bu yıl 10'uncu ayda da suda görüldüğünü belirtti.
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) iklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, kasım ayı verilerine göre, kuzey yarım kürede kar ve buzul örtüsünün rekor artışla son 56 yılın en geniş alanına ulaştığını kaydetti.
DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir'de tüm zamanların en uzun süreli deniz marulunun görüldüğüne dikkat çekerek, Kasım ayının sonunda halen deniz marullarının görülmesi, Körfez'in komaya girdiğinin bir göstergesidir.
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi, İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, kentin ana su kaynağı Tahtalı Barajı'nda su oranının yüzde 41'e düştüğünü belirterek, mevcut yağışların kuraklık nedeniyle etkili olmadığını söyledi.
İzmir gündem haberi: - Deniz marulu yeniden İzmir Körfezi'nde İklimbilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar: "Körfez çok ciddi olarak rahatsız" Son yıllarda İzmir Körfezi'nde görülmeye başlayan deniz marulları, Bostanlı sahilinde yeniden ortaya çıktı.
İZMİR'in bazı bölgelerinde kötü koku problemi yaşanırken, bu sorunu kuraklığın artırdığını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Son 60-70 yılın en kurak dönemini geçiriyoruz.
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi, İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, yağışın az olduğu kış döneminin ardından yaz mevsiminde orman yangını sayısının çok ciddi oranda arttığını söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir Körfezi'nde hissedilen kötü kokunun hava sıcaklıklarının yükselmesiyle etkisini artırdığını belirterek, sanayi atıklarının kontrolü için derelere arıtma tesisleri yapılması...
İzmir'de havaların ısınmasıyla beraber İnciraltı sahilinde bulunan Çakalburnu Lagünü yeşile boyandı.
İzmir Körfezi'nde su seviyesi 80 santimetre düştü, deniz ulaşımı aksadı Körfezde su seviyesi düştü, vapurlar yanaşamadı İzmir Körfezi'nde deniz suyu seviyesinin yaklaşık 80 santimetre düşmesinin ardından deniz ulaşımı aksarken, konuyla ilgili açıklama yapan İklim Bilimci Prof. Dr.
Gelen son dakika haberlerine göre İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Tonga'daki yanardağın patlamasıyla küresel soğuma ve kuraklık tehlikesinin ortaya çıktığını söyledi.
İZMİR İnciraltı sahilindeki Çakalburnu Lagünü'nün yaklaşık dörtte üçünü, kirlilik nedeniyle çepeçevre saran deniz marulları, havaların soğumasıyla birlikte yok oldu.
İZMİR'de İnciraltı kıyılarındaki yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Çakalburnu Lagünü'nün yaklaşık 4'te 3'ü deniz maruluyla kaplandı.
İzmir Körfezi'ndeki koku ve kirlilik artıyor İzmir Körfezi'nde belirli bölgelerde vatandaşlar pis kokudan burunlarını tıkayıp geçiyor Prof. Dr.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Doğan Yaşar, Ege Denizi'nde, kirliliğe bağlı pek çok plankton patlamasının gözlendiğini ancak bunun müsilajdan farklı olduğunu belirterek, "Ege Denizi müsilajın sevdiği bir ortam değil, çünkü burada ağır sanayi bulunmuyor. Ege Denizi yine de farklı plankton türleri bakımından tehdit altında" dedi.
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, tarımsal üretim nedeniyle kimyasal içerikli toprağın denize gitmesi başta olmak üzere insan ve sanayinin denizleri kirletmesinin Marmara'da müsilaja, Ege'de ise deniz marulu sorununa...
İZMİR Körfezi'nde, su yüzeyinde sığ sularda bulunan yeşil deniz marulunun görülmesinin ardından, Marmara'yı tehdit eden deniz salyasına (müsilaj) da rastlanmaya başlandı.
İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde halk arasında 'deniz marulu' olarak bilinen 'ulva lactuca' adlı yeşil renkli yosunlar, denizin yüzeyini kaplamaya başladı.
İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, önlemlere rağmen covid 19 vakalarının nisan ayında zirve yapmasının nedenini spor polenlerle toz taşınımına bağladı.
Son dakika gündem haberi: İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı beklendiğini söyledi.
İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, polenlerin bağışıklığı düşürdüğünü belirterek, "Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, çıkılması gerektiğinde de partikül tutucu maske kullanın.
Prof. Dr. Yaşar Doğan Sahra tozu çamur olarak yağacakİZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 11 Mart Perşembe günü sahra çölünden gelen toz bulutunun yağmurla birleşip, çamur şeklinde yağacağını söyledi.
Prof. Dr. Doğan Yaşar Etna Yanardağı Türkiye'nin Akdeniz kıyılarını tehdit edemezİZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Doğan Yaşar küresel soğumanın yaklaştığını belirtip, "2022, 2023 veya 2024 olur, İstanbul Boğazı'nın donduğunu göreceğiz. İstanbul Boğazı'ndan karşıdan karşıya yürüyerek geçilecektir. En son 1929 yılında geçildi. İki, üç yıla kadar tekrar bekliyorum" dedi.
İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, 'Yüzülebilir bir körfez' için ön şartın derelerden akan organik kirliliğin arıtılması olduğunu belirterek, "Dereden gelen bütün suların arıtmadan geçmesi lazım. Bu bir ön şart.
Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" adlı proje vesilesiyle 15 Temmuz darbe girişiminde gaziler, "o geceyi" İzmirlilere anlattı.
Bilecik'teki "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" başlıklı etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında halkın darbecilere karşı direnişinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Metin Doğan, Yaşar Yaldız ve milli sporcu Vildan Güvercin, o gece yaşadıklarını anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bilecik’te; ’’İçimizdeki Kahramanlar’’ adlı söyleşi programı gerçekleştirilecek.
Kayseri İkinci Amatör Küme U-19 Ligi B Grubu’nda haftaya namağlup giren Yeni Esenspor, güçlü rakibi Amarat Gençlikspor’a 3-2 yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.
PTT 1. Ligde mücadele eden Orduspor'da, Teknik Direktör Ziya Doğan, "Orduspor için birlik ve beraberlik çok önemli." dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Doğan Yaşar, 2020'den sonra 'mini soğuma' başlayacağını belirterek, "Kuzey Avrupa'daki üretimler devre dışı kalacak."