ABD Başkanı Obama, Putin'in Yarı Çıplak Halini Alaya Aldı - Son Dakika
Dünya

ABD Başkanı Obama, Putin'in Yarı Çıplak Halini Alaya Aldı

ABD Başkanı Obama Putin'in yarı çıplak fotoğraflarını alay konusu yaparak komedi tarzında bir konuşma yaptı.

04.05.2014 16:26  Güncelleme: 17:29

ABD Başkanı Barack Obama her yıl düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin geleneksel yemeğinde sağlık reformu, muhalefet ve Vladimir Putin ile ilgili esprileriyle dikkat çekti. Yemeğe siyaset, sanat ve basın dünyasından çok sayıda tanınmış kişi katıldı.

KOMİK OLAYLARI ANLATTI

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray Muhabirler Derneği’nin geleneksel yemeğine katılanları kahkahaya boğdu. Stand-up tarzı bir konuşma yapan Obama, Beyaz Saray’da yaşanan komik olayları anlattı. Misafirlere ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın aktris ve komedyen Julia Louis-Dreyfus’la birlikte Beyaz Saray mutfağına dondurma çalmak için girip Michelle Obama'ya yakalandıkları video izletildi.

MEDYAYLA DALGA GEÇTİ

Obama, konuşmasında hem sağlık reformuyla hem rakipleri Cumhuriyetçi Parti’yle hem de Amerikan medyasıyla dalga geçti. İki yıl önce kendisinin Kenyalı olduğu iddiasını ortaya atan Cumhuriyetçi Fox News kanalına “Fox, gerçeği kabul edelim. Ben gittiğimde beni özleyeceksiniz. Amerikan halkını Hillary’nin (Clinton) Kenya’da doğduğuna inandırmak daha zor olacak” sözleriyle takıldı.

PROJESİYLE DE ALAY ETTİ

Obama iki yıldır üzerinde çalıştığı Amerikan halkına sağlık sigortası getiren ‘Obamacare’ ile de dalga geçerken, reformun hizmet planlarının sunulduğu sitedeki aksaklıkları anlattı. Sayfanın donması nedeniyle sitenin, “donmuş” anlamına gelen Oscar ödüllü film Frozen’dan esinlendiği esprisini yaparak, ekranlara filmin afişini yansıttı.

Obama, 2008 yılında seçim kampanyasındaki ana sloganının “Yes, We Can (Evet yapabiliriz)” olduğunu hatırlatarak, bilgisayarda sistemi baştan yüklemeye yarayan komuta atfen “2013’teki sloganım ise ‘Control+Alt+Delete‘ oldu” dedi.

Başkan Obama gecede dünyanın çeşitli yerlerinde zor şartlar altında görev yapan gazetecileri unutmadı. Obama, Ukrayna, Afganistan, Suriye ve Mısır gibi ülkelerde görevlerini güçle sürdüren basın çalışanlarını andı.

100. yılını kutlayan derneğin gecesine yaklaşık 2 bin davetli katıldı. Davetlier arasında Oscalı film ‘12 Yıllık Esaret’in yıldızı Lupita Nyong'o ve filmin yönetmeni Steve McQueen de vardı.

ABD Başkanı Obama, Putin\'in Yarı Çıplak Halini Alaya Aldı
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Dünya ABD Başkanı Obama, Putin'in Yarı Çıplak Halini Alaya Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement