ABD Karara Kızgın - Son Dakika
Dünya

ABD Karara Kızgın

ABD Karara Kızgın

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki rejimi kınayan ve rejime karşı çeşitli önlemler alınmasını isteyen karar tasarısının reddedilmesinden ABD yönetiminin kızgın olduğunu söyledi."Suriye'deki kriz Güvenlik Konseyi'nin önünde durmaya devam edecek ve bu Konsey bu konudaki sorumluluğunu yerine getirene kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

05.10.2011 05:08

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki rejimi kınayan ve rejime karşı çeşitli önlemler alınmasını isteyen karar tasarısının reddedilmesinden ABD yönetiminin kızgın olduğunu söyledi.

Suriye'ye yönelik karar tasarısının Konsey'de Rusya ve Çin tarafından veto edilmesinin ardından söz alan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice,

"Suriye'deki kriz Güvenlik Konseyi'nin önünde durmaya devam edecek ve bu Konsey bu konudaki sorumluluğunu yerine getirene kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Rice konuşmasında, ABD yönetiminin Konsey'in "bu acil ahlaki soruna ve bölgesel barışa ve güvenliğe giderek büyüyen şekilde bir tehdit oluşturmasına karşı harekete geçmemesi dolayısıyla kızgın" olduğunu bildirdi.

Rice, Konsey'in Esad yönetimine karşı sert yaptırımlar ve silah ambargosu uygulaması konusunda sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Karar tasarısı metnini hazırlayan Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard Araud da karar tasarısının veto edilmesinin kendilerini durdurmayacağını belirtti. Araud bu yapılanın "siyasi bir seçim" olduğunu, Rusya ve Çin tarafından verilen bu vetonun Suriye'deki rejime "beyaz kart" vermeyeceğini söyledi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin ise Suriye'ye karşı yaptırım felsefesi içerdiği için tasarıya karşı olduklarını, karar tasarısının Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne karşı olduğunu savundu.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Li Bandong ise yaptırımların doğru yol olmadığını söyledi. - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD Karara Kızgın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement