ABD'nin kayıp paralı askerleri için Rusya ilk resmi açıklamayı yaptı: Elimizdeler - Son Dakika
Dünya

ABD'nin kayıp paralı askerleri için Rusya ilk resmi açıklamayı yaptı: Elimizdeler

Rusya-Ukrayna savaşında bir anda ortadan kaybolan 2 ABD askerine ne olduğu ortaya çıktı. Rus televizyonu askerlerin görüntülerini yayınlandı. ABD'den konu hakkında bir açıklama yapılmazken Kremlin sözcüsü Peskov, 2 kişinin de paralı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini belirtti. Peskov, iki askerin savaş esiri statüsünde değerlendirilmeyeceğini söyleyerek hukuki yolların önünü tamamen kapattı.

21.06.2022 12:25  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesi sonrasında Ukrayna saflarında savaşan ABD vatandaşı 39 yaşındaki Robert Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh, Harkiv kentindeki bir çatışma sırasında atılan el bombasının çıkardığı siste kaybolmuştu.

RUS TELEVİZYONUNDA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Kendilerinden haber alınmayan iki ABD'linin akıbeti bilinmezken, konuyla ilgili taraf devletlerden de hiçbir açıklama gelmemişti. Ancak 2 gün önce dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet televizyonu kayıp askerlerin görüntülerini yayınladı.

Kayıp ABD askerleri için Rusya'dan ilk açıklama geldi: Askerler elimizde
Robert Drueke Rus televizyonundan annesine mesaj gönderdi

"SADECE HAYATTA OLDUĞUMU BİLMENİ İSTİYORUM"

Görüntülerde bir odada bulunan ABD'li asker Robert Drueke, annesine bir mesaj gönderiyor. Drueke, "Anne, sadece hayatta olduğumu bilmeni istiyorum. En kısa sürede evde olmayı umuyorum. Benim için köpeğimiz Diesel'i sev. Seni seviyorum" dedi.

RUSYA'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA: ASKERLER TUTUKLANDI

ABD tarafı ise görüntülere rağmen videoların doğrulanmadığını belirterek askerlerin Rusya'nın elinde olduğuna dair kanıt olmadığını öne sürdü. Ancak beklenen resmi açıklama Rusya'dan geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov kayıp ABD askerlerin tutuklandığını ve resmi soruşturma altında olduğunu açıkladı.

Peskov, 2 kişinin deparalı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Rusya ayrıca, iki askerin savaş esiri statüsünde değerlendirilmeyeceğini belirterek hukuki yolların önünü tamamen kapattı.

ABD\'nin kayıp paralı askerleri için Rusya ilk resmi açıklamayı yaptı: Elimizdeler

Son Dakika Dünya ABD'nin kayıp paralı askerleri için Rusya ilk resmi açıklamayı yaptı: Elimizdeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat Ercan: İşte güç, işte tam bağımsızlık böyle bir şey. Ne kadar güçlü savunma sanayin ve ne kadar güçlü ordun var ise o kadar egemen ve o kadar bağımsız bir devletsin. Rusya, büyük şeytana nasıl cevap verileceğinin örneğini göstermiş. 30 5 Yanıtla

Advertisement