ABD Polisinden Protestoculara Sert Müdahale! - Son Dakika
Dünya

ABD Polisinden Protestoculara Sert Müdahale!

ABD Polisinden Protestoculara Sert Müdahale!

ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde inşa edilmesi planlanan "Dakota Access" boru hattına tepkiler devam ediyor. ABD polisi, göstericilere sert müdahalede bulundu.

23.11.2016 21:53  Güncelleme: 23:35

ABD'de inşa edilmesi planlanan "Dakota Access" boru hattına tepki gösteren göstericilere sert müdahalede bulundu. Projeye karşı çıkan bine yakın Kızılderililer ve çevreciler, dört eyaletten geçecek boru hattının bölgedeki temiz su kaynaklarına ve yerlilere ait koruma altındaki yaşam alanlarına zarar vereceğini söylüyor.

ABD POLİSİ GAZLA VE COPLA MÜDAHALE ETTİ

Projeye karşı çıkan Kızılderililer ve çevrecilere sert müdahalede bulunan ABD polisi, göstericilere gazla ve copla müdahale etti. Proje için mahkemeden izin çıkmasının ardından ABD genelinde artan eylemlerde bugüne kadar aralarında ünlü program yapımcısı ve gazeteci Amy Goodman'ın da yer aldığı pek çok kişi gözaltına alındı.



Çevreciler, dört eyaletten geçecek boru hattının bölgedeki temiz su kaynaklarına ve yerlilere ait koruma altındaki yaşam alanlarına zarar vereceğini savunuyor.

Kuzey Dakota bölümü hariç büyük oranda tamamlanan 3 milyar 700 milyon dolarlık boru hattının geçiş güzergahı olarak, başlangıçta Kuzey Dakota'nın başkentine yakın bir nokta belirlenmişti. Ancak söz konusu rota, başkente içme suyu sağlayan kaynaklara zarar vereceği endişesiyle iptal edilmişti.

Son Dakika Dünya ABD Polisinden Protestoculara Sert Müdahale! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement