- Almanya Yabancı Ülke Diplomalarını Tanıyacak - Son Dakika
Dünya

- Almanya Yabancı Ülke Diplomalarını Tanıyacak

- Almanya Yabancı Ülke Diplomalarını Tanıyacak

- Almanya Yabancı Ülke Diplomalarını Tanıyacak "Dilini Kullan-Yaşama Katıl" Sloganlı Kampanya Çerçevesinde Hazırlanan Dev Afişler Dün Frankfurt'ta Tanıtıldı

08.12.2010 12:10

- ALMANYA YABANCI ÜLKE DİPLOMALARINI TANIYACAK "Dilini kullan-Yaşama katıl" sloganlı kampanya çerçevesinde hazırlanan dev afişler dün Frankfurt'ta tanıtıldı. Uyum Bakanı Maria Böhmer, yabancı diplomaların tanınması için düğmeye basıldığını da müjdeledi. Karar 300 bin göçmeni yakından ilgilendiriyor.

Göçmenlerin Almancayı öğrenmeleri için Alman Uyum Vakfı tarafından başlatılan "Dilini kullan-Yaşama katılö kampanyası için hazırlanan dev afişler dün Frankfurt'ta tanıtıldı. Aralarında Aşağı Saksonya Eyaleti Göç ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'ın da bulunduğu ünlü simaların poz verdiği afişlerin tanıtımında konuşan Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer "Başarıya giden yol dil bilmekten geçer" dedi. Afişler Frankfurt'un yanı sıra Berlin, Hannover, Köln ve Münih'te de asılacak.

İMKANLARDAN FAYDALANIN

Almanya Uyum Vakfı müdürü Ferry Pausch, Alman Futbol Federasyonu Uyum Sorumlusu Gül Keskinler ve kampanyayı destekleyen Doğan Medya İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu'nun da hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Böhmer "Bu kampanyayla göçmenlerin Almancayı öğrenmelerini hedefliyoruz. Almanca bilenlerin bu ülkenin imkanlarından faydalanmasını arzuluyoruz. Dil, diğer insanlarla iletişim kurmak, başarıya ulaşmak için çok önemli" diye konuştu.

BÜTÜN MESLEKLERE FAYDA SAĞLAR

Böhmer ayrıca, önümüzdeki yıl yabancı meslek diplomalarının Almanya'da tanınması için önemli adımlar attıklarını da söyledi. Erfurt'ta yapılan eyalet uyum danışmanları toplantısını değerlendiren Böhmer, diplomaların tanınması ile ilgili yasa tasarısının ocak ayında kabinede ele alınacağını söyledi. Böhmer "Diplomaların tanınması bütün meslek dallarına fayda sağlayacaktır. Yani bir alanda akademisyen olanı da olmayanı da olumlu etkileyecektir. Doktor, öğretmen hiç fark etmez. Meslek öğrenen bir kişi ileride de o mesleği yapmak ister. Biz de bunun gerçekleşmesini sağlayacağız" dedi. Diplomaların tanınmaması nedeniyle aralarında Türkler'in de bulunduğu binlerce göçmen yıllardır mesleğinde çalışamıyordu. OCAKTA GÖRÜŞÜLECEK

Böhmer, konuyla ilgili yasa tasarısının ocak ayında kabinede ele alınacağını kaydetti. Bu alanda yapılacak değişikliğe göre yurt dışında elde edilen diplomaların tanınması daha da kolay olacak. Yeni yasaya göre, yabancı diplomaların tanınıp tanınmadığına ilk üç ay içinde karar verilecek. Bakan Böhmer, uzman açığının olduğu bir dönemde, ülkede yaşayan kalifiye yabancıların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Böhmer, tahmini olarak yabancı ülke diploması sahibi 300 bin yabancının bu yasadan faydalanabileceğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya - Almanya Yabancı Ülke Diplomalarını Tanıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement