Avrupa Basını Gezi ve Erdoğan'ı Konuşuyor - Son Dakika
Dünya

Avrupa Basını Gezi ve Erdoğan'ı Konuşuyor

Avrupa Basını Gezi ve Erdoğan\'ı Konuşuyor

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Liberation, Başbakan Erdoğan için "kendi ülkesini tanımaz durumda" iddiasında bulundu.

11.06.2013 14:54  Güncelleme: 15:01

İtalyan gazetesi La Repubblica da, " Türkiye'de iç savaş tehlikesi" derken Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Liberation, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "kendi ülkesini tanımaz durumda" iddiasında bulundu.

-LA REPUBLİCA: "TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ"-

İtalyan gazetesi La Repubblica da, Deutsche Welle tarafından yansıtılan, "Türkiye'de iç savaş tehlikesi" başlıklı yorumunda "Erdoğan'ın üç günlük dış gezisi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Gül'ün güçlükle eriştiği, kırılgan soluklanma molasının şu anda bir işlevi kalmamış gibi. Onun göstericilere yaptığı ihtarlar da meydanların boşalmasına önayak olmuyor. Protesto hareketinin gün geçtikçe genişlediği görülüyor" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye'de özellikle de normal şartlarda birbirini hasım olarak gören büyük futbol takımlarının taraftarlarının da bu eylemlerde birlikte hareket etmesini görmek çok etkileyici" diyen La Repubblica, "Diğer işaretlerle birlikte ele alındığında, bu dünyevi hareketin 10 yıldan bu yana iktidarda oturan dincilere karşı kendiliğinden oluşan ilk tepki olduğu görülebilir. Ama şimdi bir iç savaş tehlikesi baş göstermiş durumda" iddiasında da bulundu.

-LİBERATİON: "TÜRKİYE'DE DESPOTİZMİN SEMBOLÜ"-

Fransız gazetesi Liberation, "Türkiye'de Despotizmin Sembolü" sözlerini başlığa çıkarttığı yorumda "Göstericiler Erdoğan'ın yönetim biçimine karşı çıkıyor. Erdoğan'ın otoriter tarzından ve toplumu İslamlaştırma eğilimden şikayetçiler" diye yazdı. Gazete şu savları da dile getirdi:

"Türkiye'de Çin'de olduğundan daha fazla gazeteci hapishanelerde yatıyor ve resmi medya organlarında gösterilere ilişkin çok az haber aktarılıyor. Türban meselesi ya da alkol satışlarının sınırlandırılması, dış dünyaya açık bir toplumla tamamen çelişen bir despotizmin sembolü haline geldi. Görünen o ki, Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ten bu yana ülkeyi diğer tüm politikacılardan çok daha fazla değiştiren ve modernleştiren Erdoğan, kendi ülkesini tanımaz durumda." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Avrupa Basını Gezi ve Erdoğan'ı Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement