
Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle'nin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar hakkında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den bilgi alacağını açıkladı.
Avrupa Komisyonu Sözcüsü Stano ABHaber'e verdiği demeçte, Gezi Parkında yaşanan olaylarla ilgili ellerinde detaylı bir bilgi olmadığını kaydederek, "Türkiye AB adayı ülke. Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü tesis edilmelidir. Tabi ki burada kamu güvenliğinin korunması da önemli" dedi. Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle'nin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğine dikkati çeken Stano, "İstanbul'a gidecek. Burada Türk yetkililer ile bir araya gelecek. Adalet Bakanı Ergin ile de görüşecek" açıklamasında bulundu.
Öte yandan, Avrupa Komisyonu'ndan Gezi Parkı'ndaki gösteriler ilgili ABHaber'e bir açıklama yapıldı. Açıklamada gösteri yapma özgürlüğüne vurgu yapılırken, orantısız güç kullanılmaması gerektiği kaydedildi. - Ankara
Son Dakika › Dünya › Avrupa Komisyonu Sözcüsü Stano: Füle, Gezi Parkı Konusunda Bakan Ergin ile Görüşecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.