Babacan: "Türkiye Hollanda ile Ortak Değerleri Paylaşıyor" - Son Dakika
Dünya

Babacan: "Türkiye Hollanda ile Ortak Değerleri Paylaşıyor"

Babacan: "Türkiye Hollanda ile Ortak Değerleri Paylaşıyor"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hollanda'da iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı kutlamalarının kapanış törenine katıldı.

12.12.2012 11:44

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hollanda'da iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamalarının kapanış törenine katıldı.

Rotterdam Belediye Sarayı'nda gerçekleştirilen kapanış törenine Prenses Maxima, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hollanda Senatosu eski Başkanı Renee Van der Linden, Ekonomi eski Bakanı ve Başbakan eski Yardımcısı Maxime Verhagen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile çok sayıda Türk ve Hollandalı davetli katıldı. 400. yıl kutlamaları çerçevesinde karşılıklı olarak gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlere atıfta bulunan Prenses Maxima, Hollanda ile Türkiye arasındaki bağların bu dönemde daha da artırıldığını ifade etti. Prenses Maxima, verilen bu resepsiyonun kutlamaların son etkinliği olduğunu, ancak iki ülke arasında bir sıçrama kaydeden sıcak ilişkilerin aynı sıcaklıkta devam edeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan ise, Türkiye ile Hollanda'nın tarihten gelen güçlü ilişkilere sahip iki ülke olduğunu ve Türkiye'nin Hollanda ile ortak değerleri paylaştığını söyledi. Babacan, Hollanda'nın, Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen ülkelerin başında geldiğini, iki ülke arasında ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler olduğunu ifade etti.

Törenin ardından Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda 2013 yılının önemli bir fırsat olduğunu düşündüğünü söyledi. Babacan, "Türkiye kendi içinde istikrarı güçlendikçe, ekonomik olarak belirli bir büyüklüğe, belli bir refah noktasına hızla ilerledikçe, AB için büyük bir değer olduğu anlaşılacaktır" dedi.

Avrupa'nın sıkıntılı bir dönemden geçtiğine işaret eden Babacan, "Euro Bölgesi gerçekten tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Hollanda'nın durumu pek çok ülkeye göre daha iyi ama yine de sorunları var. AB'ye üyelik bu konjonktürde kısa vadede gerçekleştirilecek bir konu değil" diye konuştu.

Hollanda'da yaşayan Türkleri yakinen ilgilendiren ve kamuoyunda Geri Kabul Anlaşması olarak bilinen 3/80 Ortaklık Konseyi kararlarının değiştirilerek Ankara Anlaşması ile elde edilen kazanılmış hakların geri alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Babacan, konunun müzakere aşamasında olduğunu ve henüz alınmış bir kararın bulunmadığını kaydetti. - AMSTERDAM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Babacan: 'Türkiye Hollanda ile Ortak Değerleri Paylaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement