Bakan Şahin, Paris'teki Temaslarını Anlattı - Son Dakika
Dünya

Bakan Şahin, Paris'teki Temaslarını Anlattı

Bakan Şahin, Paris\'teki Temaslarını Anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa'da "Akdeniz İçin İşbirliği" (AiB)" tarafından düzenlenen "Kadının Sosyal Yaşamdaki Rolünün Güçlendirilmesi" konulu konferansta yaptığı konuşmanın ardından, Paris'te katıldığı 2 gün süren"...

13.09.2013 00:27

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa'da "Akdeniz İçin İşbirliği" (AiB)" tarafından düzenlenen "Kadının Sosyal Yaşamdaki Rolünün Güçlendirilmesi" konulu konferansta yaptığı konuşmanın ardından, Paris'te katıldığı 2 gün süren toplantı ve ikili temaslarıyla ilgili olarak Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Şahin, toplantıda Türkiye'de son yıllarda kadınlara yönelik gerçekleştirilen reformları dile getirdiğini ifade ettiği açıklamasında, "Kadınlara karşı ayrımcılığı önlemek, kadının insan haklarını korumak ve geliştirmek, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak; insani kalkınma, demokrasi ve toplumsal barışın olmazsa olmaz şartları olduğunu gerek toplantıdaki konuşmamda gerekse ikili temaslarımda muhataplarıma anlattım" diye konuştu.

Şahin, "Her yurt dışına çıkışımda, ülkeye dönüşümde ülkemin yaptığı reformları daha iyi anlıyorum. Kadının insan haklarının korunması ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına, ayrımcılığa maruz kalmaksızın katılması, başında bulunduğum bakanlığın temel hedeflerindendir" dedi.

Türkiye'de Kadın hakları ve aile yapısıyla ilgili olarak yapmak istedikleri bir çok reform konusunda, belirli bir grubun rahatsızlık duyduğunu belirten Bakan Şahin, "Fransa'nın daha evvel yaptığı reformları son bir kaç yılda yapmaya çalışıyoruz ve yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Birliğin en büyük özelliği, Güney Akdeniz ve Kuzey Akdeniz'i bir araya getiriyor olması. Hem Avrupa Birliği ülkeleri burada hem Arap Ligi'ndeki bütün ülkeler burada. Akdeniz dediğiniz şey de dünya barışı adına çok stratejik bir işbirliğini beraberinde getiriyor. Dünya çok önemli bir süreçten geçiyor. Hakikaten çatışmaların, savaşın, iç savaşın, kimyasal silahların söz konusu olduğu noktada oturup konuşabilmek, bir araya gelebilmek ve çözüm odaklı götürebilmeyi başarabilmek dünya barışı, bölge barışı açısından çok önemli. Bugün, özellikle Fransa'nın ev sahipliğiyle bu başarılmış oldu ve biz büyük bir heyetle buraya geldik. Hem ikili görüşmelerde hem Birlikteki bundan sonraki süreçte neler yapacağımız konuştuk. Genel Sekreter, 'Türkiye bizim için herhangi bir ülke değil. Mutlaka proje odaklı çok ciddi yardım istiyoruz. Çünkü proje yapma gücü çok yüksek. Hem demokratik hem Müslüman bir ülke. Bugün Arap Baharı denen şeydeki kafa karışıklığını giderebilmek için de bizim için çok önemli bir model' şeklinde birebir görüşmemizde de söyledi. Şimdi biz heyetimizi buraya göndereceğiz. Barcelona'da Mart ayında proje odaklı bir toplantı var. Onun için biz Türkiye olarak burada etkin bir şekilde uzmanlarımızla birlikte yer alacağız, projeleri hazırlayacağız."

Bakan Şahin ayrıca, "Hükümetimizin 3 çocuk konusundaki düşüncesi yine birileri tarafından eleştirilirken, Fransa'da sokaklarda çocuk arabalı kadınları görmek ne kadar güzel. Yaşlanan nüfus var ve geleceğimiz için takviye nüfusa ihtiyaç duyuluyor. Çocuk sahibi anneye verilen haklar Fransa'da biliniyor, biz de buna benzer hakları vermek için reformlar yapıp yasalar çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Şahin, Paris'teki Temaslarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement