Bakü'de Yunus Emre Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika
Dünya

Bakü'de Yunus Emre Sempozyumu Düzenlendi

Bakü\'de Yunus Emre Sempozyumu Düzenlendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Yunus Emre'nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin anlatıldığı uluslararası sempozyum düzenlendi.
Bakü'de bulunan Azerbaycan Milli İlimler Akademi'sinde (AMEA) düzenlenen ve 7 farklı ülkeden 16 akademisyenin...

09.12.2013 13:03

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Yunus Emre'nin hayatı, fikirleri ve eserlerinin anlatıldığı uluslararası sempozyum düzenlendi.

Bakü'de bulunan Azerbaycan Milli İlimler Akademi'sinde (AMEA) düzenlenen ve 7 farklı ülkeden 16 akademisyenin katıldığı uluslararası sempozyuma, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyid Ahmet Arslan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AMEA, Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen Sempozyumda konuşma yapan Büyükelçi Alper Coşkun, "Irk, din, dil, mezhep farklılıklarından ötürü dışlamanın, aşağılamanın ve hatta öldürmenin görüldüğü günümüzde, Yunus Emre ve onun temsil ettiği felsefenin anlamı daha da önemli hale geliyor. Farklı olana dönük şüphe ve hoşgörüsüzlük karşısında, gerek Yunus Emre, gerek Bakü'de andığımız Seyit Yahya Bakuvi gibi felsefeleri, hem Türk Dünyası olarak bizim sahip çıkmamız, gurur duymamız hem de dünyaya daha fazla anlatma ihtiyacı içinde bulunmamız gereken olgulardır" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyid Ahmet Arslan, "Biz Yunus Emre'nin hiç ölmeyeceğini, onun kabrinin mezarlarda olduğunu hep söyledik. Bugün 10'a yakın ülkeden 16 akademisyen sempozyumumuza katıldı. Bu sempozyuma gelen 70'in üzerindeki bildiriyi çok güzel bir kitap haline getirdik ve tüm insanlığın hizmetine sunduk" diye konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakü'de Yunus Emre Sempozyumu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement