BioNTech'in ölümcül yan etkileri bulunduğuna dair iddiayı yalanladı - Son Dakika
Dünya

BioNTech'in ölümcül yan etkileri bulunduğuna dair iddiayı yalanladı

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu BioNTech'in geliştirdiği Comirnaty isimli koronavirüs aşısının ölümcül yan etkileri olduğuna dair iddia büyük etki yaptı. Aşıyı derinlemesine inceleyen ve olası yan etkilerini değerlendiren Avrupa İlaç Dairesi, Comirnaty'nin çoklu sistem iltihaplanma sendromuna neden olduğuna dair iddiaları yalanladı.

11.11.2021 14:15  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çapında 5 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşıları belirli aralıklarla inceleyen ve olası yan etkilerini masaya yatıran Avrupa İlaç Dairesi (EMA) yeni bir güncelleme yayınladı.

ÇOKLU SİSTEM İLTİHAPLANMA SENDROMU İDDİALARINA YANIT GELDİ

EMA, Comirnaty'nin yanı sıra diğer koronavirüs aşıları ile ilgili güncelleme yaptı. Yapılan açıklamada Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucu ortakları olduğu BioNTech ile Pfizer'ın geliştirdiği korona aşısı Comirnaty'nin çoklu sistem iltihaplanma sendromuna neden olduğuna dair iddiaların değerlendirildiği belirtildi.

"YETERLİ DELİL VE KANIT YOK"

Açıklamada Comirnaty ile bu hastalık arasında bir bağlantı için yeterli delil ve kanıt olmadığı duyuruldu. Öte yandan kalpte iltihaplanmaya sebep olan miyokardit ile ilgili incelemelerin ise devam ettiği kaydedildi.

BioNTech\'in ölümcül yan etkileri bulunduğuna dair iddiayı yalanladı

Son Dakika Dünya BioNTech'in ölümcül yan etkileri bulunduğuna dair iddiayı yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement