BM'den Türk Hükümetine Teşekkür: İnsani Yardım Malzemelerinin Suriye'ye Sevkiyatı Tamamlandı - Son Dakika
Dünya

BM'den Türk Hükümetine Teşekkür: İnsani Yardım Malzemelerinin Suriye'ye Sevkiyatı Tamamlandı

Birleşmiş Milletler, Suriye'nin kuzeyinde insani yardıma şiddetle ihtiyaç duyan Suriyeli sivillere yönelik zaruri insani yardım malzemeleri taşıyan konvoyunun geçtiğimiz beş gün içerisinde Türkiye'nin Nusaybin sınırından sevk edildiğini teyit etti.

27.03.2014 11:03

Birleşmiş Milletler, Suriye'nin kuzeyinde insani yardıma şiddetle ihtiyaç duyan Suriyeli sivillere yönelik zaruri insani yardım malzemeleri taşıyan konvoyunun geçtiğimiz beş gün içerisinde Türkiye'nin Nusaybin sınırından sevk edildiğini teyit etti. BM konuya ilişkin yardımları dolayısıyla Türk Hükümetine teşekkür etti.

BM'den yapılan yazılı açıklamaya göre insani yardım malzemeleri, Haseke eyaletinde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kuzey Suriye'deki Kamışlı şehrinde bulunan Birleşmiş Milletler depolarına ulaştı. 20 Mart Perşembe günü ile 26 Mart tarihleri arasında, gıda, giysi, aile kiti, hijyen kiti, yatak, battaniye, ilaç, tıbbi malzeme ve su arıtma malzemelerini taşıyan 78 kamyon sınır ötesine sevk edildi.

-KÜÇÜK ANCAK ÖNEMLİ BİR ADIM-

Birleşmiş Milletler, Suriye'de çatışmaların başladığı günden bu yana Türkiye sınırından ilk kez erişim elde etti. Bu, Suriye'nin kuzeyindeki köylerde, kasabalarda ve şehirlerde bulunan ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılabilmesini sağlayacak küçük ancak önemli bir adım olarak nitelendi.

-BM'DEN TÜRK VE SURİYE HÜKÜMETLERİNE TEŞEKKÜR-

Birleşmiş Milletler Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Nigel Fisher, bu sınır ötesi operasyona müsaade eden Türkiye ve Suriye hükümetlerine teşekkürlerini ve bu konvoyun gerçekleşmesini sağlayan Birleşmiş Milletler personeline takdirlerini sundu. Fisher ayrıca, Türkiye ile Suriye sınırları arasında gerçekleşen bu konvoyun Birleşmiş Milletler kuruluşları için ümit verici ve fakat küçük bir adım olduğunu, insani yardıma ihtiyaç duyan çok daha fazla sayıda Suriyeliye en direkt güzergâhlardan ve tüm sınırlardan ulaşabilmeyi umut ettiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler, BM Dünya Gıda Programı (WFP), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) katılımıyla oluşan bu konvoyun sonrasında, her nerede olurlarsa olsun, Suriyeli sivillerin ihtiyaçları temelinde, sınır ötesi ve Suriye içerisindeki hatlar ötesine daha fazla insani yardım sağlamaya hazır durumda olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler'in, çatışmanın tüm taraflarına, BM ve onun ulusal veya uluslararası ortaklarına, uluslararası sınırlar ve iç çatışma hatları ötesine insani yardım ulaştırabilmesini kolaylaştırmaları hususunda çağrıda bulunmaya devam ettiği kaydedildi. BM açıklamasında, "Her geçen gün çok daha fazla Suriyeli sivil acı çekmekte ve sebepsizce hayatını kaybetmektedir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya BM'den Türk Hükümetine Teşekkür: İnsani Yardım Malzemelerinin Suriye'ye Sevkiyatı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement