Bu deney dünyada gündem oldu! Koronavirüs taşımaya gönüllü olan kişilere 50 bin TL veriyorlar - Son Dakika
Dünya

Bu deney dünyada gündem oldu! Koronavirüs taşımaya gönüllü olan kişilere 50 bin TL veriyorlar

Bu deney dünyada gündem oldu! Koronavirüs taşımaya gönüllü olan kişilere 50 bin TL veriyorlar

İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı koronavirüs deneyi dünyada gündem oldu. Bir firma virüsü taşımaya gönüllü olan kişilere 4 bin sterlin (yaklaşık 50 bin TL) vereceğini açıklarken, ekibin bu deneyle insanların deneysel aşılara veya tedavilere nasıl cevap verdiklerini saptamayı umduğu açıkladı.

20.10.2021 14:08  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüsle mücadelede bilim dünyası İngiltere'den gelen son haberi konuşuyor. Zira ülkenin başkenti Londra'da laboratuvara dönüştürülen bir otel, dünyada insanlara koronavirüs bulaştıran ilk tesis olmaya hazırlanıyor.

VİRÜSÜ TAŞIMAYA GÖNÜLLÜ OLANLARA PARA ÖDÜLÜ

New York Post'ta yer alan habere göre, Open Orphan isimli firma virüsü taşımaya gönüllü olan kişilere 4 bin sterlin (yaklaşık 50 bin TL) verecek. Ekip bu deney ile insanların deneysel aşılara veya tedavilere nasıl cevap verdiklerini saptamayı umuyor.

2 HAFTA TEK KİŞİLİK ADALARDA KALACAKLAR

Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamada test kapsamında sadece koronavirüs değil diğer virüs ve bakteriler de gönüllülere verilecek. Gönüllüler yaklaşık 2 hafta boyunca bu tesisteki tek kişilik odalarda kalacak. Söz konusu testlerin önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor.

MERAKLA BEKLENİYORDU

Bir süredir bu deneyin hazırlıklarını yapan firma bu açıklama ile merakla beklenen projenin detaylarını ilk defa kamuoyu ile paylaşmış oldu.

İNGİLTERE SALGINDAN EN ÇOK ETKİLENEN DÖRDÜNCÜ ÜLKE

Vaka sayıları baz alındığında salgından en çok etkilenen 4'üncü ülke olan İngiltere'de yaklaşık 8.5 milyon kişiye virüs bulaştı. Koronavirüs 140 bine yakın kişinin hayatına mal olurken, 7 milyona yakın kişi ise virüsü yenmeyi başardı.

Salgından en çok etkilenen ülke ABD'de ise virüs 46 milyona yakın insana bulaştı ve 746 bin 509 cana mal oldu. Worldometers verilerine göre, ABD'yi Delta'nın ilk görüldüğü ülke olan Hindistan ve Brezilya izliyor.

Son Dakika Dünya Bu deney dünyada gündem oldu! Koronavirüs taşımaya gönüllü olan kişilere 50 bin TL veriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini aldı. Ekipler, hareketli fiber karinalı lastik botu durdurarak içerisindeki 18 düzensiz göçmen ile beraberinde 6 çocuğu yakaladı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp
    11:30 Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp

    Rusya'da bir konser salonunda gerçekleştirilen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Rus yetkililerin kendilerine ulaşan kayıp ihbarlarını derleyerek bir liste oluşturduğu öğrenilirken saldırı sırasında alanda bulunan 95'ten fazla insanın kayıp olduğu tespit edildi.


Advertisement