Büyükelçi Doğan Kamerun'dan Ayrıldı - Son Dakika
Dünya

Büyükelçi Doğan Kamerun'dan Ayrıldı

Büyükelçi Doğan Kamerun\'dan Ayrıldı

Kamerun Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Yaounde’de üç yılı aşkın süren görevini tamamladıktan sonra Kamerun’dan ayrıldı.

18.09.2015 14:55

Kamerun Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Yaounde'de üç yılı aşkın süren görevini tamamladıktan sonra Kamerun'dan ayrıldı.

Kamerun Dışişleri Bakanı Piere Moukoko Mbonjo, Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın düzenlediği Kamerun Bakanlar Kurulu üyelerinin ekseriyetinin katılımıyla gerçekleştirilen resmi devlet yemeğinde;  son üç yılda Kamerun Türkiye ikili ilişkilerinde meydana gelen gelişmeler aktarıldı, Kamerun'un en zor zamanlarında Büyükelçi Ömer Faruk Doğan'ın Kamerun ve Kamerunluların yanında olduğu herkesin Yaounde'de saklanma arayışında olduğu terör günlerinde Büyükelçi Doğan'ın Kamerun'un en kuzeyi Kouseyri de üç gün kalarak zor zamanda Kamerunluların yanında olduğunu ispat ettiği belirtildi.

Kuzey'de yaşanan sel felaketinde ilk bölgeye ulaşan kişinin yine Büyükelçi Ömer Faruk Doğan olduğu ifade edilerek bölgedeki yardım ve kurtarma faaliyetlerine bizzat katıldığı yine üç yıl içerisinde Kamerunlular tarafından takdirle karşılanan birçok ekonomik, ticari, yatırım projelerinin yanı sıra ciddi sayıda sosyal ve insani boyutlu gerçekleştirilen projeleri sıralayarak Doğan'ın Yaounde'de yeni bir çığır açtığı hatırlatıldı.

Doğan da, Kamerun halkının ve Kamerun'un bu samimi sıcak yakınlığını asla unutmayacağını ifade etti.

NİŞAN VE MADALYA TAKDİM EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı şeref salonunda devlet başkanları dışında ilk defa bir Büyükelçiye, Doğan'a, devlet resmi yemeği düzenlendi ve yine Cumhurbaşkanı Paul Biya'nın kararı ile  Kamerun Ulusal Nişanının yanı sıra, bu güne dek sadece Cumhurbaşkanı Bıya'nın kararı ile sadece Yabancı Devlet Başkanlarına takdim edilen Kamerun Devlet Yüksek Nişanının Doğan'a  verilmesi kararlaştırıldı. Kamerun Bakanlar Kurulu üyelerinin katıldığı törenle her iki nişan ve madalya, Doğan'a sertifikalarıyla birlikte takdim edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Büyükelçi Doğan Kamerun'dan Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement