Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Jiri Ovcacek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın, Müslüman ülkelerden gelen sığınmacıların ülkeye kabulünün tehlikeli ve terör tehdidi anlamına geldiğini düşündüğünü aktardı.
"BARBAR SALDIRILARIN DÜZENLENMESİNE ZEMİN HAZIRLAR"
Zeman'ın sığınmacı kabul edilmesi fikrine kesinlikle karşı çıktığını belirten Ovcacek, "Fransa ya da Almanya'dakine benzer şekilde terör olaylarının ülkemizde de olmasına izin veremeyiz. Sığınmacıların kabul edilmesi Çek Cumhuriyeti'nde barbar saldırıların düzenlenmesine zemin hazırlar." diye konuştu.
"HÜKÜMETİN VERDİĞİ SÖZÜ GÖZDEN GEÇİRMESİNİ TALEP EDECEK"
Hükümetin daha önce İtalya ve Yunanistan'dan 2 bin 691, Türkiye'den ise 80 mülteci kabul edeceği sözünü verdiğini hatırlatan Ovcacek, "Cumhurbaşkanı hükümetin verdiği sözü gözden geçirmesini talep edecek. Zeman'a göre Çek Cumhuriyeti daha fazla mülteci kabul etmemeli." dedi.
Son Dakika › Dünya › Çek Cumhuriyeti: Müslüman Sığınmacı İstemiyoruz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?