Çin'in Uygur Müslümanlarını fişleme dosyası: Kampların sebebi din ve aile bağlarından koparma - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin'in Uygur Müslümanlarını fişleme dosyası: Kampların sebebi din ve aile bağlarından koparma

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Çin\'in Uygur Müslümanlarını fişleme dosyası: Kampların sebebi din ve aile bağlarından koparma

Çin hükümetinin bu kişileri nasıl fişlediğini gösteren yeni belgeler ortaya çıktı. Amerikan AP ajansının ulaştığı belgelere göre, yüz binlerce insanın gözaltı kamplarına alınmalarının sebebi dinleri ve aile bağları.

Çin'in "eğitim" adı altında en az 1 milyon Uygur Türkünü ve Sincanlı Müslümanı kamplarda hangi amaçla ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı.

AP ajansının ulaştığı belgelere göre, yüz binlerce insanın gözaltı kamplarına alınmalarının sebebi dinleri ve aile bağları. Fişleme dosyalarında kişiler "güvenilir" veya "güvenilmez" diye kodlanırken aile mensuplarından komşularına kadar bir çok detaylı bilgi de yer alıyor. Çin hükümeti ise ortaya çıkan belgelerin üzerinde yorum yapmaya değecek şeyler olmadığını bildirdi.

Kaynak: Euronews.com

Advertisement