Clinton: Libya'da İktidarın Devri Olasılığı Var - Son Dakika
Dünya

Clinton: Libya'da İktidarın Devri Olasılığı Var

Clinton: Libya\'da İktidarın Devri Olasılığı Var

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye yakın kişilerle görüşmeler yapıldığını, Libya'da iktidarın devri olasılığının bulunduğunu söyledi.

09.06.2011 22:05

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye yakın kişilerle görüşmeler yapıldığını, Libya'da iktidarın devri olasılığının bulunduğunu söyledi.

3. Libya Temas Grubu Toplantısı için Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de bulunan Clinton, düzenlediği basın toplantısında, Kaddafi'ye yakın kişilerle birçok görüşme yapıldığını ve bu görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Clinton, görüşmelerde diğer meselelerin yanı sıra iktidarın devri konusunun görüşüldüğünden haberdar olduklarını ifade etti.

Görüşmelerle ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen Clinton, "İleriye yönelik belirgin bir yol henüz yok" demekle yetindi.

-"KADDAFİ ENİNDE SONUNDA ULUSLARARASI BASKIYA BOYUN EĞECEK"-

ABD'de Savunma Bakanlığına aday gösterilen Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Leon Panetta, Savunma Bakanlığına adaylığını değerlendiren Amerikan Senatosu'nda yaptığı konuşmada, Libya'da kazanımlar sağlandığını düşündüğünü, Kaddafi rejiminin önemli ölçüde zayıfladığını belirtti.

Libya muhalefetinin doğuda ve batıda kazanımlar elde ettiğini gördüklerini ifade eden Panetta, "Eğer baskıya devam edersek Kaddafi'nin sonunda görevi bırakacağı yönünde işaretler var" dedi.

-İNGİLTERE: "LİBYA'YA ASKERİ OPERASYONU ARTIRABİLİRİZ"-

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapılan Libya Temas Grubu toplantısında Reuters'ın sorusu üzerine İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Alistair Burt, koalisyon güçlerinin zorlamaları çerçevesinde baskının devam edeceğini ve yoğunlaşacağını belirtti.

-AVUSTRALYA LİBYA MUHALEFETİNİ "MEŞRU MUHATAP" OLARAK TANIDI-

Avustralya, Libyalı muhaliflerin kurduğu Geçici Ulusal Konseyi, ülkenin meşru siyasi temsilcisi olarak tanıdı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, gazetecilere yaptığı açıklamada, "hükümetleri değil, devletleri tanıdıklarını" belirterek, muhaliflerin konseyini "Libya halkının meşru muhatabı" olarak nitelendirdi.

Rudd, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin günlerinin sayılı olduğunu, sonunun sanılandan daha yakında gelebileceğini de söyledi.

Toplantıya katılan dışişleri bakanlarının genel görüşünün Kaddafi'nin günlerinin hakikaten sayılı olduğu yönünde olduğunu kaydeden Rudd, "Son, bu odadakilerin çoğunun tahmin edebileceğinden daha yakın olabilir" dedi.

-ARNAVUTLUK KATKIYA HAZIR-

Bu arada Arnavutluk Savunma Bakanı Arben İmami, Libya'da çatışmadan sonraki dönemde katkıda bulunmak için hazır olduklarını bildirdi.

Brüksel'deki NATO toplantısı çalışmaları hakkında basına bir açıklama yapan Bakan İmami, "Elbette Arnavutluk'un katkısı, taleplere uygun olacaktır. Silah ambargosu ve uçuşa yasak bölgenin yaratılmasını hedefleyen eyleme katılmamız mümkün değil, çünkü bu konuda istenilen hava ve deniz kapasitelerine sahip değiliz" dedi.

-TUNUS BASINI: "LİBYA'DAN BU HAFTA KAÇANLAR ARASINDA BİR GENERAL DE VAR"

Tunus basını, NATO operasyonunun yoğunlaştığı Libya'dan Tunus'a bu hafta kaçanlar arasında bir general ile üst rütbeli 10 subayın bulunduğunu duyurdu.

Museyku radyosu, generalin kaçışını haber verirken resmi TAP ajansı 10 subayın 8 siville birlikte küçük bir tekneyle Ketf Limanı'na ulaştığını bildirdi.

TAP'ın haberinde, dün ve önceki gün Tunus'a gelenlerin rekor sayıya ulaştığı, her iki günde 6 biner kişi geldiği, bugün bu rakamın 900'e düştüğü belirtildi. - ABU DABİ

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Clinton: Libya'da İktidarın Devri Olasılığı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement