COREPER Toplantısında Türkiye Gündeme Gelmedi - Son Dakika
Dünya

COREPER Toplantısında Türkiye Gündeme Gelmedi

COREPER bu sabah Lüksemburg'da yaptığı toplantıda Türkiye'nin gündeme gelmediği bildirdi.

24.06.2013 13:18  Güncelleme: 13:26

AB Daimi Temsilciler Komitesi'nin (COREPER) bu sabah Lüksemburg'da yaptığı toplantısında 22 AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER) bu sabah Lüksemburg'da yaptığı toplantıda Türkiye'nin gündeme gelmediği bildiriliyor.

ABHaber'e göre, COREPER'in bu sabah Lüksemburg'da yaptığı toplantısında 22. başlığın açılması konusunun ele alınmadı.

Bu arada, AB Dönem Başkanı İrlanda'dan bir diplomat da ABHaber'e Türkiye konusunda uzlaşı olmadan 22. başlığın COREPER'in gündemine gelmesinin zor olduğunu söyledi.

Haberde "COREPER'in, Lüksemburg'da yerel saat 07.30 yaptığı toplantıda Türkiye gündeme gelmedi. COREPER toplantısının gündeminde zaten Türkiye yoktu. AB Konseyi'nden ABHaber'e verilen bilgilere göre AB Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye gündemde yok" denildi.

AB Konseyi kaynakları, bir başka COREPER toplantısının Pazartesi akşam saatlerinde Lüksemburg'da yapılacağını ancak şu ana kadar Türkiye konusunun gündemde olmadığına işaret ederken Türkiye'nin bugün de Lüksemburg'da yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısı gündeminde olmadığının da altını çizdiler.

-ALMANYA'YA AVUSTURYA VE LÜKSEMBURG'DAN DESTEK GELDİ-

Öte yandan, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde Bölgesel Politikalara ilişkin 22. başlığın açılmasına "teknik" gerekçeleriyle karşı çıkan Almanya'ya Pazartesi günü Avusturya ve Lüksemburg'dan da destek geldiği de belirtiliyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya COREPER Toplantısında Türkiye Gündeme Gelmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement