Denktaş'ın Defnedileceği Cumhuriyet Parkı'nda Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Dünya

Denktaş'ın Defnedileceği Cumhuriyet Parkı'nda Çalışmalar Başladı

Denktaş\'ın Defnedileceği Cumhuriyet Parkı\'nda Çalışmalar Başladı

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın naaşının toprağa verileceği Lefkoşa'daki Cumhuriyet Parkı'nda defin için düzenleme çalışmalarına başlandı.

16.01.2012 11:59

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın naaşının toprağa verileceği Lefkoşa'daki Cumhuriyet Parkı'nda defin için düzenleme çalışmalarına başlandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Cumhuriyet Parkı'nda dün yaptıkları incelemelerin ardından tespit edilen mezar yerinde çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Başbakan'ın bu konuda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nı görevlendirdiğini, kendilerinin de Lefkoşa Türk Belediyesi'ni devreye koyduklarını belirten Saner, bakanlık ve belediye ekipleri işbirliğiyle temizlik ve kazı çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi Basın Bürosu'ndan alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Parkı'ndaki TMT Anıtı'nın yaklaşık 150 metre güneyinde Denktaş'ın naaşının gömüleceği yerde başlatılan çevre düzenlemeleri kapsamında, protokol için yer hazırlanıyor, mezar ve çevresinde temizlik ve kazı çalışmaları yapılıyor.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın naaşı, bugün başlayan ve yarına kadar sürecek cenaze töreninin ardından yarın saat 15.00'te Cumhuriyet Parkı'nda hazırlanan söz konusu yere defnedilecek. Defin işleminin ardından buraya anıt mezar yapılması planlanıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Denktaş'ın Defnedileceği Cumhuriyet Parkı'nda Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement