Dev balina okyanusun ortasında patladı! O anlar kameraya böyle yansıdı - Son Dakika
Dünya

Dev balina okyanusun ortasında patladı! O anlar kameraya böyle yansıdı

Dev balina okyanusun ortasında patladı! O anlar kameraya böyle yansıdı

Pasifik Okyanusu'nda bir grup balina gözlemcisi, devasa bir balinanın karnındaki gazın boşalması sonucunda iç organlarını denize fışkırttığı korkunç anı kaydetti. Balinanın ağzından su ve kan fışkırdığı anlar sosyal medyada büyük ses getirdi. National Geographic'e göre, balina leşinin tamamen yok olması en az 30 yıl sürecektir.

22.09.2023 09:01  Güncelleme: 09:05

Kayıkçılar, okyanustaölmek üzere olan bir balinanın patlamadan önce 'son bir geğirti' çıkararak iç organlarını denize saldığı korkunç anı kaydetti. Medyada büyük ses getiren bu olay Pasifik Okyanusu'nda bir grup balina gözlemcisi tarafından Kaliforniya açıklarında gözlemlendi. Tekne leşin yanına yanaştığında ağzından su fışkırdı ve karnında sıkışan gaz boşaldı; bu durum ise dalak, ince bağırsak ve mide dahil olmak üzere iç organlarının patlamasına neden oldu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Korkunç video, popüler hayvan Instagram hesabı Nature Is Metal tarafından paylaşıldıktan sonra internette büyük ses getirdi. Klip ilk olarak Shayne'in anı yakaladığı için itibar kazanan Ozzy Man'in Video Lisanslama hesabında yayınlandı. Nature Is Metal'in başlığında "Bu şiddetli patlamalar balinalara özgüdür, çünkü çürüyen hayvanların büyük çoğunluğu öldükten sonra biriken gazı içeride tutamazlar" yazdı.

YOK OLMASI EN AZ 30 YIL SÜRECEK

National Geographic'e göre, tüm diğer balık türlerinin leşi yemek için leşin etrafında toplanacak. Leşten geriye sadece kemikler kaldığı zaman kemiklerden beslenen balıklar leşi yemeye devam edecek. Balina leşinin tamamen yok olması en az 30 yıl sürecek.

Çiğdem Sidar Ceylan
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya Dev balina okyanusun ortasında patladı! O anlar kameraya böyle yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement