DSÖ Genel Sekreteri Gazze'de Ateşkes Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Dünya

DSÖ Genel Sekreteri Gazze'de Ateşkes Çağrısı Yaptı

DSÖ Genel Sekreteri Gazze\'de Ateşkes Çağrısı Yaptı

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar nedeniyle bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. Ghebreyesus, tüm tarafları insani bir ateşkesi kabul etmeye ve kalıcı barış için çalışmaya çağırdı. Ayrıca rehinelerin derhal serbest bırakılması için çağrıda bulunan Ghebreyesus, tarihin bu trajediyi sona erdirmek için yapılanlara göre yargılayacağını belirtti.

07.11.2023 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısında bulunarak, "Tarih hepimizi bu trajediyi sona erdirmek için yaptıklarımıza göre yargılayacaktır" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, "Bir aydır Gazze'de yoğun bombardıman yaşanıyor. 10 bin insan öldü. Bunların 4 binden fazlası çocuktu. Bu insanlık felaketi daha ne kadar sürecek? Tüm tarafları insani bir ateşkesi kabul etmeye ve kalıcı barış için çalışmaya çağırıyoruz. Rehinelerin derhal serbest bırakılması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Tarih hepimizi bu trajediyi sona erdirmek için yaptıklarımıza göre yargılayacaktır" dedi. - CENEVRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya DSÖ Genel Sekreteri Gazze'de Ateşkes Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement