Elif Şafak Man Booker Jürisinde Yer Alacak - Son Dakika
Dünya

Elif Şafak Man Booker Jürisinde Yer Alacak

Elif Şafak Man Booker Jürisinde Yer Alacak

Prestijli Uluslararası Man Booker Ödülü'nün 2017 jürisinde Elif Şafak da yer alacak.

13.07.2016 15:28  Güncelleme: 15:29

Britanya'da verilen dünyanın en saygın ödüllerinden Uluslararası Man Booker Ödülü'nün 2017'deki jürisinde Elif Şafak da yer aldı.

Man Booker yönetimi, dünyaca ünlü edebiyatçıların yer aldığı beş kişilik jüride Elif Şafak'ın da olduğunu duyurdu.

Başkanlığını Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali'nin direktörü Nick Barley'nin üstleneceği jüride Şafak'la birlikte İngiliz yazar ve çevirmen Daniel Hahn, ödüllü şair Helen Mort, Nijeryalı yazar Chika Unigwe de bulunuyor.

ORHAN PAMUK DA ADAY OLMUŞTU

Bu yılki ödüllerde Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk da 'Kafamda Bir Tuhaflık' isimli kitabıyla kısa listede yer almış, ödülü Güney Koreli Yazar Han Kang, 'The Vegetarian' romanıyla almıştı.

MAN BOOKER ÖDÜLLERİ NEDİR?

Man Booker Ödülü, Nobel Edebiyat Ödülü'yle birlikte en prestijli edebiyat ödüllerinden biri. Daha önce yalnızca İngilizce olarak kaleme alınan eserlere verilen ödül, 2005 yılından itibaren 'Uluslararası Man Booker Ödülü' adı altında İngilizce'den farklı dillerde yazılan eserler için de verilmeye başlandı.

Kanadalı yazar Alice Munro, ABD'li yazar Philip Roth, ABD'li yazar Lydia Davis ve Macar yazar László Krasznahorkai Uluslararası Man Booker Ödülü'ne layık görülmüştü.

Son Dakika Dünya Elif Şafak Man Booker Jürisinde Yer Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yusuf: TAM BIR PKKLI BU 3 3 Yanıtla

Advertisement