"Esad Rejimi Çökebilir" - Son Dakika
Dünya

"Esad Rejimi Çökebilir"

"Esad Rejimi Çökebilir"

İngiltere'nin Şam Büyükelçisi Simon Collis, Esad rejiminin birkaç hafta içinde çökebileceğini iddia etti.

06.03.2012 12:20  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Şam Büyükelçisi Simon Collis, Esad rejiminin birkaç hafta içinde çökebileceğini iddia etti.

İngiliz Times gazetesine konuşan Collis, Suriye'deki yönetimi "içi oyulmuş ağaç gövdesi"ne benzeterek, "İçeride basınç artıyor. Bir patlama olduğunda her şey çok çabuk çökecek. Esad'ın yıl sonuna kadar dayanabileceğini sanmıyorum. Çok daha önce devrilecek" ifadelerini kullandı.

Suriye ordusunun yorgun ve morali bozuk olduğunu savunan Büyükelçi Collis, ülke ekonomisinin de giderek kötüleştiği ve "bu durumda Rusya ve Çin'in bile savunulmazı savunmak konusunda tereddüt edeceğini" kaydetti.

4 yıl boyunca Şam Büyükelçiliği yapan Simon Collis, Humus kentinde yaşananların Batı'nın tahmin ettiğinden daha da kötü olduğunu belirterek, Humus'u

"küçük Stalingrad"a benzetti.

İran ve Rusya'nın Suriye rejimine verdiği desteği eleştiren Collis, İran'ın stratejik tavsiyelerde bulunduğunu, Rusya'nın ise rejime ağır silahlar ve tanklar sağladığını kaydetti.

Suriye halkının yüzde 20'sinin Esad'ı desteklediğinin tahmin edildiğini belirten Collis, "Bir olayın, hızlı bir çöküşü tetiklemesi mümkün. Rejimi destekleyen temel kırılgan olmaya başladı" diye konuştu.

İngiltere, geçen hafta Şam'daki Büyükelçiliğini güvenlik gerekçesiyle kapatmıştı. - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Esad Rejimi Çökebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement