Gürcistan'a Askeri Malzeme Yardımı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Gürcistan'a Askeri Malzeme Yardımı

Gürcistan\'a Askeri Malzeme Yardımı
03.05.2007 16:32

Türk Silahlı Kuvvetleri, Gürcistan Silahlı Kuvvetlerine Askeri Malzeme Yardımında Bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Gürcistan Silahlı Kuvvetlerine askeri malzeme yardımında bulundu.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Fırat Sunel, Marneuli Askeri Havaalanı'nda düzenlenen törende yaptığı açıklamada, iki ülke arasında 1996'da imzalanan askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel işbirliği anlaşması temelinde askeri ilişkilerin memnuniyet verici düzeyde gelişmekte olduğunu kaydetti.

Sunel, Türkiye'de bugüne kadar 700 civarında Gürcü askeri personeline eğitim verildiğini, iki ülke arasındaki eğitim işbirliği faaliyetlerinin Gürcistan'da da sınıf okuluna ve sınır birliklerine verilen eğitim yardımlarıyla sürmekte olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Gürcistan'da barış ve istikrarın sağlanmasının bütün Kafkasya açısından önem taşıdığına inandığını belirten Sunel, “Türkiye, Gürcistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkeler arasında yerini almış, Gürcistan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü savunan politikasını açık ve tutarlı bir şekilde izlemiştir” dedi.

Sunel, Türkiye'nin Gürcistan'ın NATO'ya tam üye olma arzusunu desteklediğini ve bu ülkenin NATO üyeliğine hazırlanmasına katkısının süreceğini ifade ederek, ”Türkiye, ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine çıkan Gürcistan'ı, NATO'daki müttefiki olarak görmek istemektedir” dedi.

 

TOPLAM YARDIM MİKTARI 750 BİN DOLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı yardım çerçevesinde, Marneuli Havaalanı'nda ihtiyaç duyulan ve özellikle kötü hava şartlarında uçakların piste inişlerine kolaylık sağlayan NDB (seyrüsefer cihazı), Gürcistan Özel Kuvvetler Komutanlığına timlerin balık adam görevlerindeki yeteneklerinin artırılmasını amaçlayan 10 takım balık adam teçhizatı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına seyir yeteneğinin artırılmasını amaçlayan 8 adet gemi tipi telsiz malzemesi ve 120 takım giyim malzemesi teslim edildi.

NDB cihazının, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) tarafından yurt dışından temin edildiği ve Gürcistan Hava Kuvvetlerinin teknik personeline Türkiye'den gelecek heyetin kullanıcı ve işletme eğitimi vereceği kaydedildi.

Gürcistan Silahlı Kuvvetlerine yapılan askeri yardım ve Marneuli Havaalanı'ndaki filo ile karargah binasının inşaatının, 750 bin dolar tutarında olduğu bildirildi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Gürcistan'a Askeri Malzeme Yardımı - Son Dakika


Advertisement