Almanya'da 2000-2006 yılları arasında 8'i Türk, 1'i Yunan 9 göçmeni katleden aşını sağcı Neo Nazi gruplarla mücadeleyi arttırmak ve neler yapılabileceğini ele almak amacıyla İçişleri Bakanı Friedrich ile Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Kristina Schröder, Berlin'deki sivil toplum kuruluşları ve dini cemaatlerin temsilcileri ile toplantı yaptı.
ZDF'nin haberine göre, Federal İçişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantıya, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı ve Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere'nin yanı Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, Yahudi ve Hıristiyan dini cemaat temsilcileri, Alman Futbol Federasyonu, ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İçişleri Bakanı Friedrich, Neo Nazi gruplara karşı toplumun her kesiminin demokrasi ve hoşgörüyü güçlü savunması halinde bu grupların barınamayacağını söyledi. Friedrich, Almanya ve Alman toplumunda aşırı sağ ile etkili mücadele yapılması gerektiğini anlattı.
Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Kristina Schröder de bakanlık olarak bu konuda 24 milyon euro harcadıklarını üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini, aşırı sağcılarla mücadele için ortak bilgi merkezinin kurulmasını planladıklarını açıkladı.
PARLAMENTODA UZLAŞMA
Almanya'da Neo Nazi terör hücresinin n 8 Türk ve 1 Yunan'ı öldürülmesi ile ilgili Federal Meclis'te (Bundestag) kurulması planlanan araştırma komisyonu konusunda Mecliste bulunan partiler anlaşma sağladı. Varılan anlaşmaya göre SPD üyesi Sebastian Edathy'in başkanlığındaki araştırma komisyonunda 4'ü CDU/CSU, 3'ü SPD, 2'si FDP, 1'er üye de Yeşiller Parti ve Sol Parti'den olmak üzere 11 üye görev alacak. Komisyon 2013 yılının ortalarına kadar bir rapor hazırlayacak.
Son Dakika › Dünya › İki Bakanın Neonazi Mücadelesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?