İki oğlunu kaybeden babanın yas ritüeli cenazeye damga vurdu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

İki oğlunu kaybeden babanın yas ritüeli cenazeye damga vurdu

27.12.2025 11:00

İran'da iki oğlunu kaybeden bir baba, cenaze töreninde geleneksel yas ritüeliyle acısını dışa vururken, törene katılanlar da aynı hareketi yaparak dayanışma gösterdi. Yürek burkan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

İran'da iki oğlunu kaybeden bir baba, cenaze töreninde yaşadığı acıyı Şii cenaze törenlerinde sıkça görülen yas ritüeliyle dışa vurdu. Babaya ait görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayılarak gündem oldu.

GELENEKSEL YAS RİTÜELİYLE ACISINI DİLE GETİRDİ

Paylaşılan görüntülerde babanın, iki eliyle başına vurarak yaşadığı büyük acıyı fiziksel olarak dışa vurduğu görüldü. Törende bulunanlar ise aynı hareketi yaparak babaya eşlik etti.

"YASIN BİZİM YASIMIZDIR" MESAJI

Cenazeye katılanların aynı ritüelle babaya destek vermesi, toplumsal dayanışmanın bir göstergesi olarak yorumlandı. Görüntülerin, "senin yasın bizim yasımızdır" mesajı taşıdığı ifade edildi.

Son Dakika Dünya İki oğlunu kaybeden babanın yas ritüeli cenazeye damga vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Yusuf Çarman Yusuf Çarman:
    Güzel ALLAH'ım kimseye evlat acısı yaşatmasın. 258 0 Yanıtla
    444R444 444R444:
    amin amin amin 44 1
  • akil akil:
    allah sabir versin, ölenlere rahmet eylesin 170 0 Yanıtla
  • Murat Avci Murat Avci:
    evlat acısı.. Allah sabırlar versin 154 0 Yanıtla
  • yol yolcu yol yolcu :
    çok zor çok. evlat acısı bu hiçbirşeye benzemiyor.Allah sabırlar versin mekanları cennet olsun 101 0 Yanıtla
  • Ennağı Çelik Ennağı Çelik:
    Allah sabırlar versin inşallah mateminiz yasinizi rabbim cennetiyle kabul buyursun... 76 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement