İngiltere Tarihinin En Büyük Uyuşturucu Kaçakçısı İki Türk Çıktı - Son Dakika
Dünya

İngiltere Tarihinin En Büyük Uyuşturucu Kaçakçısı İki Türk Çıktı

İngiliz Polisi tarafından İskoçya bölgesindeki Kuzey Denizi'nde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 3 tondan fazla kokainle ilgili iki Türk suçlu bulundu.

12.07.2016 10:22  Güncelleme: 12:34

İngiliz Özel Harekat Polisi ve Kraliyet Deniz Piyadeleri tarafından İskoçya bölgesindeki Kuzey Denizi'nde 'MV Hamal' adlı teknede ele geçirilen 3 tondan fazla kokainle ilgili iki Türk mürettebat suçlu bulundu.

JÜRİ HEYETİ TARAFINDAN SUÇLU BULUNDU

İskoçya'da Aberdeen Sheriff Mahkemesi'ndeki duruşmalar ardından Glasgow Yüksek Mahkemesi'ne sevk edilen dokuz mürettebat arasından gemi kaptanı Mümin Şahin (47) ve ikinci kaptan Emin Özmen (50), jüri heyeti tarafından suçlu bulundu.

CEZALARI 12 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

İstanbul nüfusuna kayıtlı Şahin ve Özmen'e verilecek cezası 12 Ağustos'ta açıklanacak. Geminin mürettebatı ise suçsuz bulundu.

PİYASA DEĞERİ 49 MİLYON DOLARDAN FAZLA

İngiliz Ulusal Suç Ajansı (NCA), üç tondan fazla kokainin piyasa değerinin 648 milyon dolardan fazla olduğunu ve bugüne kadar tek seferde ele geçen en büyük kokain miktarı olduğunu bildirdi.

GİZLİ BÖLMEDE ELE GEÇTİ

Kokainin gemi içinde bir sağlık dolabının arkasındaki bölmeye gizlendiği tespit edildi.

FİLM GİBİ OPERASYONLA ELE GEÇİRİLDİ

Aberdeen şehrinin 160 kilometre açığında geçen yıl 23 Nisan günü film gibi operasyonla ele geçirilen Tanzanya bandıralı geminin İstanbul ve Güney Amerika gibi yerlere de kokain taşıdığı kaydedildi.

TAŞIMASI 3 GÜN SÜRDÜ

İskoçya polisinin de katılımıyla özel arama teknikleri kullanarak zula yerinin tespit edilmesi ve eroinin güvenli yere taşınma işlemi üç gün sürmüştü.

İngiltere Tarihinin En Büyük Uyuşturucu Kaçakçısı İki Türk Çıktı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya İngiltere Tarihinin En Büyük Uyuşturucu Kaçakçısı İki Türk Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ejder: Bide diyorlar bizi niye Avrupa Birliğine almıyorlar almazlar tabi simdi dünyanın başına bela olduk zaten kapılar açılsa talan ederiz 6 6 Yanıtla
  • Çok: Cocain insanlar tarafından izole edilmiş olan çok güçlü uyarıcı bence piyasa değeri yaklaşık bir buçuk milyar dolar civarında 0 1 Yanıtla

Advertisement