İngiltere ve Lübnan Ordusu Ortak Tatbikat Başlattı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İngiltere ve Lübnan Ordusu Ortak Tatbikat Başlattı

İngiltere ve Lübnan Ordusu Ortak Tatbikat Başlattı
12.09.2023 21:29

İngiltere ile Lübnan ordusu, 'Pegasus Cedar' adında 10 gün sürecek ortak bir askeri tatbikat başlattı. İngiltere Ordusu 2. Tabur Paraşüt Alayı'ndan 65 kişilik bir ekip Lübnan'a gelerek tatbikata katıldı. Tatbikatta silah kullanımı, menzilli atışlar, keşif ve yakın mesafe muharebesi gibi taktiksel becerilerin geliştirileceği ve Lübnan Hava Kuvvetleri ile birlikte hava desteği serileri ile helikopter yerleştirme ve çıkarma teknikleri konusunda eğitim verileceği belirtildi.

İngiltere ile Lübnan ordusu, "Pegasus Cedar" adında 10 gün sürecek ortak bir askeri tatbikat başlattı.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İngiltere Ordusu 2. Tabur Paraşüt Alayı'ndan 65 kişilik bir ekip ortak tatbikat için Lübnan'a geldi.

Lübnan ile İngiltere ordusunun başlattığı "Pegasus Cedar" adlı askeri hava tatbikatının 10 gün süreceği, iki ülkenin askeri işbirliği geçmişinde ilk defa böylesi büyük bir tatbikatın gerçekleştirildiği ifade edildi.

Haberde, ortak tatbikatta "silah kullanımı, menzilli atışlar, keşif ve yakın mesafe muharebesi gibi taktiksel becerilerin geliştirileceği, birliklerin ayrıca Lübnan Hava Kuvvetleri ile birlikte hava desteği serileri ile helikopter yerleştirme ve çıkarma teknikleri konusunda eğitim vereceği" kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İngiltere ve Lübnan Ordusu Ortak Tatbikat Başlattı - Son Dakika


Advertisement