İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney Açıklaması - Son Dakika
Dünya

İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney Açıklaması

İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney Açıklaması

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bölgede çıkarılmak istenen "tefrika ve fitneye" karşı uyanık olunması gerektiğini belirterek, İslam ve Müslümanların geleceğinin bugünkünden daha iyi olacağını söyledi.

03.06.2012 13:13

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bölgede çıkarılmak istenen "tefrika ve fitneye" karşı uyanık olunması gerektiğini belirterek, İslam ve Müslümanların geleceğinin bugünkünden daha iyi olacağını söyledi.

Ayetullah Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Ayetullah Humeyni'nin vefatının 23. Yıl dönümü anısına Tahran-da düzenlenen törende çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayetullah Humeyni-nin İslam dünyasındaki bugünkü İslami uyanış hareketlerinin babası olduğunu belirten Hamaney, bölgedeki halk hareketlerini

"İslami Uyanış" olarak tanımladı. Bölgedeki siyasi ve içtimai atmosferin değiştiğini, halkların diktatörlere ve batı güdümündeki rejimlere galip gelmeye başladığını söyleyen Hamaney, halkların özgürlük ve adalet talepleri karşısında zor duruma düşen rejimlerin bile artık görünüşte de olsa demokrasi ve insan hakları gibi kavramları telaffuz ettiğini kaydetti.

Batılılar ve onlara bağlı rejimlerin, bölgedeki halk hareketlerinin yönünü kendi menfaatleri doğrultusunda değiştirmeye çalıştığını belirten Hamaney, bölge halkından ve kanaat önderlerinden bu tür komplolara karşı uyanık olmalarını istedi. "İsrail ve onun hamileri olan ABD ile Avrupa-nın ekonomik, siyasi ve toplumsal krizle karşı karşıya kaldığı"nı anlatan Hamaney, Avrupa-daki bazı ülkelerde bile Amerikancı hükümetlerin düştüğünü söyledi.

ABD-nin içinde bulunduğu krizi diğer bölgelere yayarak, kamuoyunun dikkatini başka yöne çevirmek istediğini anlatan Hamaney, halkların bu ülkeden nefret ettiğini bildirdi. Ayetullah Hamaney, şöyle devam etti:

"Onlar, bölgedeki büyük halk devrimlerini halkların aleyhine döndürmek; halklar, mezhepler ve kabileler arasında ihtilaf yaratmak istiyorlar, ancak biz uyanık olmak zorundayız."

ABD-nin halklar ve inanç grupları arasında düşmanlık yaratmada İngilizlerin tecrübesinden yararlandığına dikkati çeken Hamaney, "Herkes uyanık olmalı, düşmanların komplo ve oyunlarını anlamalı, onların oyununda rol alıp onlara yarım etmemeli" diye konuştu.

Bölgedeki halk hareketlerinden ümitli olduklarını belirten Hamaney,

"İnşallah bütün çabalar netice verecek. Yakılmak istenen tefrika ateşine karşı dikkatli olmalıyız. Tavsiyemiz ve herkesten isteğimiz budur" dedi. Ayetullah Hamaney ayrıca, "İslam ve Müslümanların geleceği şüphesiz bugünkünden daha iyi olacak" ifadesini kullandı.

İran-a yönelik yaptırımlara da değinen Hamaney, yaptırımların gelişme ve kalkınma yolunda bir fırsata dönüştürüldüğünü belirtti. Hamaney, yaptırımların batılılara olan "nefret ve düşmanlığı" derinleştirmekten başka bir etkisi olmadığını kaydetti.

ABD ve diğer güçlere yaslanmadan kalkınma ve ilerlemenin mümkün olduğunu belirten Hamaney, İran halkının bunu başardığını ifade etti.

Batılıların aslında nükleer bir İran-dan değil, İslami bir İran-dan korktuklarını söyleyen Hamaney, nükleer silah iddialarının ise yalan ve aldatmacadan başka bir şey olmadığını belirtti.

Hamaney, bölgesel ve uluslararası arenada artan nüfuzlarının bizzat İsrail tarafından itiraf edildiğine de dikkati çekti.

Ayetullah Hamaney-in konuşması alandaki yüzbinler tarafından sık sık "ABD-ye ölüm", "İsrail-e ölüm" sloganlarıyla kesildi.

İran İslam Cumhuriyeti-nin kurucusu Ayetullah Humeyni-yi anma törenleri çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

- TAHRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement