İran ve 5+1 Ülkelerinin Nükleer Müzakeresi Viyana'da Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran ve 5+1 Ülkelerinin Nükleer Müzakeresi Viyana'da Başladı

17.06.2014 16:02

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi (ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere) ve Almanya (5+1) ile İran arasında İran’ın nükleer programına ilişkin çözüm bulunması için gerçekleştirilen nükleer müzakerelerinin 5. tur görüşmesi Viyana’da başladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi (ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere) ve Almanya (5+1) ile İran arasında İran'ın nükleer programına ilişkin çözüm bulunması için gerçekleştirilen nükleer müzakerelerinin 5. tur görüşmesi Viyana'da başladı.

İran'ı Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in temsil ettiği müzakerede Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise Avrupa ülkelerini temsil ediyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayan zirvede geçtiğimiz Kasım ayında Cenevre'de varılan geçici anlaşma sonrası İran 5+1 ülkeleri yıllardır süren İran'ın nükleer üretim kapasitesi sorunu hakkında 20 Temmuz'da varılması planlanan nihai karar öncesi görüşme gerçekleştirecek.

İran'la Batı ülkeleri arasında yapılması planlanan anlaşma bağlamında Batı ülkelerini nükleer bomba yapılabileceği konusunda endişelendiren İran'ın nükleer yakıt üretim kapasitesi öncelikli görüşme maddesi olarak ele alınacak. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İran ve 5+1 Ülkelerinin Nükleer Müzakeresi Viyana'da Başladı - Son Dakika


Advertisement