İrlandalılar "Hasta" Oyuncaklarına Kıyamadı - Son Dakika
Dünya

İrlandalılar "Hasta" Oyuncaklarına Kıyamadı

İrlandalılar "Hasta" Oyuncaklarına Kıyamadı

Duygu Bayar Ekren - İrlanda'nın başkenti Dublin'de uzun yıllar "hasta" oyuncakların "tedavisiyle" ilgilenen Taşbebek Hastanesi ve Oyuncak Ayı Kliniği'ni ekonomik krizin pençesinden halk kurtardı."hastane"nin kriz yüzünden Şubat başında...

16.03.2012 11:03

Duygu Bayar Ekren - İrlanda'nın başkenti Dublin'de uzun yıllar "hasta" oyuncakların "tedavisiyle" ilgilenen Taşbebek Hastanesi ve Oyuncak Ayı Kliniği'ni ekonomik krizin pençesinden halk kurtardı.

İrlandalılar, 28 yıldır South Great George's Caddesi'nde hizmet veren

"hastane"nin kriz yüzünden Şubat başında kapatılacağının duyurulması üzerine harekete geçti ve Melissa Nolan'ın başında bulunduğu aile şirketinin uygun kirayla yeni bir mekan bulmasına önayak oldu.

Halkın çağrıları ve medyanın yoğun ilgisi üzerine Dublin kent merkezindeki ünlü alışveriş merkezlerinden Powerscourt Townhouse, kapılarını "oyuncak doktorlarına" açtı ve Nolan ailesi, Powerscourt yöneticilerinin sağladığı kolaylık sayesinde bu ayın başında oyuncaklarıyla birlikte yeni evine taşındı.

-Cinayet haberinden önce-

İşe, 40 yıl önce oyuncak bebek yapımıyla başlayan Melissa Nolan'ın AA'ya anlattıklarına göre, zaman içinde insanlar atmaya kıyamadıkları kırık bebekleri ve zarar görmüş oyuncak ayıları onarması için kendisine getirmeye başladı.

Dublin'de 1938'den itibaren oyuncak tamiri yapan bir başka ailenin 1977'de işyerlerini kapatmasının ardından, bu mesleği yaşatmak gerektiğini düşünen Nolan, önce kendisine küçük bir yer açtı ve işlerin büyümesiyle birlikte South Great George's Caddesi'ne taşındı.

Burada 28 yıl hizmet veren ve zamanla başka ülkelerden de müşteri edinen Nolan ailesi, İrlanda'yı 2008'de vuran ekonomik kriz yüzünden masrafları karşılayamaz duruma gelince, aynı zamanda satış merkezi de olan "hastane"yi 4 Şubat'ta kapatma kararı aldı.

Nolanların "Her güzel şeyin bir sonu vardır" sözleriyle başlayan veda yazısı internet sitesinde yer alır almaz, genciyle yaşlısıyla pek çok müşteri etkili bir kampanya başlatarak medyayı durumdan haberdar etti ve Taşbebek Hastanesi'ni yeni mekanıyla buluşturan süreç böyle başladı.

"Durumun medyaya yansıdığı gün Dublin'de bir cinayet işlendi ve inanır mısınız, bizim haber, bir televizyon kanalında, bu acı olaydan önce verildi" diyen Melissa Nolan, kendilerine gösterilen büyük ilgiden çok etkilendiklerini belirtti.

-Tarihi balo salonunda-

George üslubundaki tarihi Powerscourt binasının ikinci katında, 18'inci yüzyılda balo salonu olarak kullanılan ve özellikle orijinal işlemeli yüksek tavanıyla ilgi çeken mekan, artık turistlerle birlikte çocukları ve çocukluk hatıralarını canlı tutmak isteyen yetişkinleri de ağırlıyor.

Nolan ailesinin koleksiyonundaki eski oyuncak bebekler ve ayıların bulunduğu mağazada, minyatür bebek evleri ve aksesuarlarının satışı da yapılıyor.

Uzun yıllar bu işle ilgilenmesine karşın, halkın eski oyuncaklara yüklediği anlamın ne denli derin olduğunu son haftalarda daha iyi anladığını belirten Melissa Nolan, mağazanın arka bölümü henüz kullanıma hazır olmadığından onarım işlerini şimdilik satış kısmında sürdürüyor.

Dublin'in kalbindeki Powerscourt Townhouse Center'da taşbebekleri ve oyuncak ayıları "iyileştirmeye" devam eden Nolan, uzun süredir hazırlıklarını yaptığı

"Çocukluk Müzesi"ni de burada açmayı planlıyor.

- DUBLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İrlandalılar 'Hasta' Oyuncaklarına Kıyamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement