İsrail'in sürekli tehdit ettiği örgütlerden biri olan Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah İsrail'e büyük bir gözdağı verdi. Nasrallah İsrail'in Beyrut'a saldırması halinde yapacaklarını anlattı.
Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Beyrut'a saldırması halinde, İsrail'in her noktasını, özellikle de başkent Tel Aviv'i vurabilecek kapasitede olduklarını söyledi.
2006 yazındaki 33 günlük İsrail-Hizbullah savaşında bombalanan yerlerin eski haline getirilmesi münasebetiyle bir konuşma yapan Hasan Nasrallah, yeni bir saldırı durumunda, Hizbullah'ın, Beyrut'ta havaya uçurulan her bir ev için İsrail'deki bir hedefi yok edeceğini kaydetti. Nasrallah, video bağlantısı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Sadece Tel Aviv'deki değil, işgal altında Filistin'in her tarafında son derece belirli hedefleri vurma kabiliyetine sahip silahlarımız var" ifadelerini kullandı.
İsrail'le 2006 yılında girdiği savaşta bu ülkeye yaklaşık 4 bin füze atan Hizbullah'ın son yıllarda sahip olduğu mühimmatı güncellediği tahmin ediliyor.
İsrail'le Hizbullah arasında 2006 yılında 33 gün süren savaşta Lübnan'da çoğunluğu sivil binin üzeride insan ölürken İsrail'de ise çoğunluğu asker 160 kişi hayatını kaybetmişti. Hizbullah'ın 2 İsrail askerini esir almasıyla başlayan savaş Birleşmiş Milletler'in müdahalesiyle sona ermiştir.
Krizin ilk günlerinden beri aralıksız süren İsrail saldırılarının 1.000'in üzerinde sivil Lübnanlıyı öldürmüş olması, İsrail'in uluslararası alanda çok ağır eleştirilere hedef olmasına sebep olmuştur.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Louise Arbour, kriz sırasında savaş suçlarının işlenmiş olabileceğini söylemiştir.
Son Dakika › Dünya › 'İsrail'de Her Noktayı Vururuz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.