İtalya'da Futbolcuların 88 Numaralı Forma Giymesi Yasaklandı - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Futbolcuların 88 Numaralı Forma Giymesi Yasaklandı

İtalya\'da Futbolcuların 88 Numaralı Forma Giymesi Yasaklandı

İtalya İçişleri Bakanlığı ile İtalya Futbol Federasyonu arasında imzalanan niyet beyanı çerçevesinde, futbolda antisemitizmle mücadele kapsamında futbolcuların forma numaralarında 88 sayısı kullanması yasaklandı. Bu sayı Neonazi ırkçı gruplar tarafından Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan sembolik bir sayı olarak kabul ediliyor. Serie A'da oynayan iki oyuncu da bu karardan etkilenecek.

27.06.2023 18:10

İtalya'da Nazi lideri Adolf Hitler'i çağrıştırdığı gerekçesiyle futbolcuların forma numarası olarak "88"i almasına yasak getirildi.

88 NUMARALI FORMA YASAKLANDI

İtalya İçişleri Bakanlığı ile İtalya Futbol Federasyonu arasında futbolda antisemitizmle mücadeleye yönelik bir niyet beyanı imzalandı. İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi'nin duyurduğu niyet beyanı çerçevesindeki karara göre, ülkede özellikle Neonazi ırkçı grupların Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan "Heil Hitler" selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan "H"ye karşılık "88" sayısını sembol olarak kullanması sebebiyle futbolda, futbolcuların forma numaralarına bu sayıyı alması yasaklandı.

2 OYUNCU ETKİLENECEK

Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Atalanta'da forma giyen Mario Pasalic, Lazio'da top koşturan Toma Basic yeni sezondan itibaren forma numarası olarak "88"i alamayacak.

Nedeni çok eskiye dayanıyor! İtalya'da bundan sonra 88 numaralı forma giyilemeyecek
Alper Kızıltepe
Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya İtalya'da Futbolcuların 88 Numaralı Forma Giymesi Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Emir Emir: AVRUPALILAR ORTAÇAĞDA KEDİ ÖLDÜRÜP, KADINLARI CADI DİYE YAKTIKLARI ZİHNİYETLERİNİ ŞİMDİDE NUMARA YASAKLAYARAK DEVAM ETTİRİYORLAR BU DERECE CAHİL VE SABİT FİKİRLİ OLUNAMAZ. 11 5 Yanıtla

Advertisement