İtalya'da Işid'e Giden Milyonlarca İlaca El Konuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İtalya'da Işid'e Giden Milyonlarca İlaca El Konuldu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İtalya\'da Işid\'e Giden Milyonlarca İlaca El Konuldu

İtalya mali polis ekiplerinin ülkenin güneyinde bulunan Calabria bölgesinde düzenlediği bir operasyonda, uyuşturucu özelliği de bulunan 24 milyon tablete el konuldu.

İtalya mali polis ekiplerinin ülkenin güneyinde bulunan Calabria bölgesinde düzenlediği bir operasyonda, uyuşturucu özelliği de bulunan 24 milyon tablete el konuldu.

Hindistan'dan gemilerle getirilip Kuzey Afrika ülkesi Libya'da savaşan terör örgütü IŞİD üyelerine gönderilmek üzere hazırlanan Tramadol ve benzeri ilaçların piyasa değerinin 50 milyon Euro civarında olduğu bildirildi.

'Savaşçı hapı' olarak da adlandırılan narkotik özelliğe sahip tabletlerin, cephede savaşan teröristlerin muharebe performansını arttırmak ve yaralansalar bile dayanıklılıklarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla kullanıldıkları biliniyor.

Bu arada İtalyan güvenlik güçleri, geçtiğimiz mayıs ayında yine Ceneviz Limanı'nda bir gemide konteynerlere istiflenmiş 37 milyon adet tablete el koymuştu.

Söz konusu ilaçların Libya'daki radikal gruplara mensup savaşçılara gönderilmek üzere Hindistan'dan getirtildiği bildirilmişti.

Terör örgütü IŞİD'in bu tabletlerin tanesini 2 Euro'dan üyelerine sattığı öngörülüyor.

Auteur:

Tags:Gepost: 03 november 2017

Kaynak: Euronews.com