Kamerun'da toprak kayması sonucu ölü sayısı 30'a yükseldi - Son Dakika
Dünya

Kamerun'da toprak kayması sonucu ölü sayısı 30'a yükseldi

Kamerun\'da toprak kayması sonucu ölü sayısı 30\'a yükseldi

Kamerun'un başkenti Yaounde'de meydana gelen toprak kayması sonucu ev ve binalar yerle bir oldu. Kurtarma ekipleri, 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşarak ölü sayısını 30'a çıkardı. Kurtarma çalışmaları devam ederken, onlarca kişinin enkaz altında kalmış olabileceği endişesi bulunuyor. Yaounde, dik tepeleri ve yoğun yağışlarıyla bilinen bir kent. Bu yıl ülke genelinde yaşanan şiddetli yağışlar birçok sel felaketine neden oldu.

10.10.2023 17:17

1. Afetin vurduğu bölgelerin çeşitli görüntüleri

Kamerun'un başkenti Yaounde'de Pazar günü meydana gelen toprak kaymasında ev ve binalar yerle bir olurken, kurtarma ekiplerinin Pazartesi günü 3 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşmasıyla ölü sayısı 30'a yükseldi.

Kurtarma çalışmalarından sorumlu Ulusal İtfaiye Tugayı, onlarca kişinin daha enkaz altında kalmış olmasından endişe edilen afet bölgesinde kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Toprak kaymaları Pazar günü yerel saatle 20.00'de Yaounde kentinin dağlık Mbankolo mahallesinde sağanak yağışın ardından meydana geldi.

Sel sularının 25 evi sürüklediği tahmin ediliyor.

"Uyurken aniden uyandım. Her yer sular içindeydi, boğuluyordum. Uyandığımda her yeri su bastığını gördüm. Yine de annemi ve yeğenimi dışarı çıkarmayı başarabildim. Şu an buradayım. Çok yorgunum. Çok yıprandım. Evimiz tamamen yerle bir oldu. Gördüğünüz gibi ev harap olmuş durumda. Mahvolmuş ve tamamen tahrip olmuş durumda."

Pazartesi günü erken saatlerde afet bölgesini ziyaret eden Kamerun Bölgesel Yönetim Bakanı Paul Atanga Nji, afetten kurtarılan kişilerin bir kısmının hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Onlarca dik tepenin bulunduğu Yaounde, Afrika'nın en fazla yağış alan kentlerinden biri. Şiddetli yağışlar bu yıl ülke genelinde çok sayıda yıkıcı sel felaketine yol açtı. Geçen yıl Kasım ayında da Yaounde kentinde bir cenaze törenine katılan 14 kişi toprak kayması sonucu hayatını kaybetmişti.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Yaounde'den bildiriyor.(XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Kamerun'da toprak kayması sonucu ölü sayısı 30'a yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement