Kayıplardan En Küçük Kıbrıslı Rum'un Babası Çocuğunun Yaşadığını Umuyor - Son Dakika
Dünya

Kayıplardan En Küçük Kıbrıslı Rum'un Babası Çocuğunun Yaşadığını Umuyor

Kayıplardan En Küçük Kıbrıslı Rum\'un Babası Çocuğunun Yaşadığını Umuyor

1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kaybolan kişiler listesinde yer alan ve 7 aylık olması sebebiyle en küçük kayıp kişi olma özelliğini taşıyan Andreas Kiriaku'nun babası Kiriakos Kiriaku, 1975 yılında Hürriyet gazetesinde yayımlanan bir...

12.09.2012 13:35

1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında kaybolan kişiler listesinde yer alan ve 7 aylık olması sebebiyle en küçük kayıp kişi olma özelliğini taşıyan Andreas Kiriaku'nun babası Kiriakos Kiriaku, 1975 yılında Hürriyet gazetesinde yayımlanan bir fotoğrafa dayanarak oğlunun hayatta olduğuna inandığını belirtti.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi, kayıplar listesinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde Değirmenlik (Trahoni) yakınlarında gerçekleştirilen kazılarda kemiklerine ulaşıldığı iddia edilen Andreas Kiriakos'un babasının oğlunun hayatta olduğuna inandığı şeklindeki açıklamalarına yer verdi. Habere göre Kiriakos Kiriaku, 1975 yılında Hürriyet gazetesinde yayımlanan ve bir Türk askerinin kucağında fotoğraflanan kişinin oğlu Andreas olduğunu iddia etti. Gazete, söz konusu fotoğrafın bir Alman tarafından çekildiğini ancak hangi koşullar altında çekildiğine dair bir bilgi olmadığını belirtirken, o tarihte Hürriyet'te yer alan haberde çocuğun Kuzey'de terk edildiğinin yazıldığını aktardı.

Kiriakos Kiriaku ise, fotoğraftaki çocuğun kendi oğlu olduğunu savunurken, şu ana kadar kimlik tespiti için DNA örneği vermediğini ancak Demirhan'da kemikleri tespit edilen çocuğun kendi oğlu olup olmadığının anlaşılabilmesi için DNA örneği vereceğini ifade etti. Haberde Kiriaku'nun, eşi ve çocuğu kaybolduğu sırada 398. Tabur'da asker olarak görev yaptığı belirtildi.

TÜRKİYE'YE KAYIPLAR KONUSUNDA ÇAĞRI

Gazete bir diğer haberinde ise, Maltalı AP Milletvekili ve AP Kayıplar Raportörü Simon Busuttil'in Türkiye'ye Kıbrıs'taki kayıplara ilişkin elinde bulunan bilgileri açıklaması ve askeri bölgelere giriş izni vermesi çağrısında bulunduğunu yazdı. Habere göre Busuttil düzenlediği basın toplantısında Avrupa Konseyi'nin görüşünün de bu yönde olduğunu belirtirken, Kıbrıs'taki kayıpların bulunması çalışmalarına bu yıl yapılacak AB yardımının 3 milyon euroyu bulmasını umut ettiğini söyledi. Gazete, Busuttil'in ayrıca Diyarbakır hapishanesinde tespit edilen 38 iskeletin Kıbrıs'taki kayıplarla ilişkili olma ihtimalinden de söz ettiğini yazdı. Busuttil, "Bu konunun Kıbrıs'taki kayıplarla ilişkili olduğu ve bu konuda yardımcı olabileceğine dair geçerli sebeplerimiz var" şeklinde konuştu.

Gazete, konunun halihazırda Rum AP Milletvekili Eleni Teoharus tarafından AP Dışişleri Komitesi Başkanı Elmar Brok'un gündemine getirildiğini ve Brok'un Türkiye'nin Brüksel Daimi Temsilciliği'ne mektup gönderdiğini de belirtti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kayıplardan En Küçük Kıbrıslı Rum'un Babası Çocuğunun Yaşadığını Umuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement