Kesk: "Maliye Bakanı Şimşek Hangi Gezegende Yaşıyor?" - Son Dakika
Dünya

Kesk: "Maliye Bakanı Şimşek Hangi Gezegende Yaşıyor?"

Kesk: "Maliye Bakanı Şimşek Hangi Gezegende Yaşıyor?"

KESK, Maliye Bakanı Şimşek'in "Milletvekili emeklilik maaşlarında yapılan yüzde 45'lik artış istismar ediliyor" sözlerine ilişkin, "Maliye Bakanı hangi gezegende yaşıyor? Sayın Bakan kendi küçük gezegeninden kafasını çıkartıp dışarıya bir göz"...

04.08.2012 17:13

KESK, Maliye Bakanı Şimşek'in "Milletvekili emeklilik maaşlarında yapılan yüzde 45'lik artış istismar ediliyor" sözlerine ilişkin, "Maliye Bakanı hangi gezegende yaşıyor? Sayın Bakan kendi küçük gezegeninden kafasını çıkartıp dışarıya bir göz attığında gerçek hayatın, halkın gezegeninde yaşananların çok daha farklı olduğunu görecektir" dedi KESK, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Milletvekili emeklilik maaşlarında yapılan yüzde 45'lik artış istismar ediliyor" sözlerine ilişkin, "Maliye Bakanı hangi gezegende yaşıyor? Sayın Bakan kendi küçük gezegeninden kafasını çıkartıp dışarıya bir göz attığında gerçek hayatın, halkın gezegeninde yaşananların çok daha farklı olduğunu görecektir" dedi.

KESK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Batman'da bir radyo kanalının "Mehmet'in Gezegeni" adlı programına konuk olan Bakan Şimşek'in, programa telefonla bağlanan asgari ücretle çalışan bir işçinin, "Milletvekkillerinin bir gecede aldığı maaş zammı işçileri rahatsız ediyor" değerlendirmesi üzerine, "Milletvekili emeklilik maaşlarında yapılan yüzde 45'lik artışın istismar ediliyor" ifadelerini kullandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Şimşek'in, "10 milyon emeklimiz var şu anda. Birer lira verdiğiniz zaman 10 milyon lira yapıyor. 550 kişiye birer lira verdiğiniz zaman 550 yapıyor" sözlerine ilişkin "Paçalarından pragmatizm akan bu anlayışa göre, çoğunluğun refahını birer lira vererek çözmek mümkün değilken sınırlı bir azınlığa onar lira vermek sorunu çözmeye yetmektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin milletvekillerine ödenen maaşlar konusunda dünyanın en ayrıcalıklı ülkeleri arasında olduğunu ileri süren KESK, "Sayın bakan kendi küçük gezegeninden kafasını çıkartıp dışarıya bir göz attığında gerçek hayatın, halkın gezegeninde yaşananların çok daha farklı olduğunu görecektir" görüşünü savunarak, Bakan Şimşek'in halktan özür dilemesi gerektiğini ileri sürdü. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kesk: 'Maliye Bakanı Şimşek Hangi Gezegende Yaşıyor?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement