Kıbrıs Rum Kesimindeki Limasol Limanı, Rus Savaş Gemilerinin İkmal Limanı Haline Geldi - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Rum Kesimindeki Limasol Limanı, Rus Savaş Gemilerinin İkmal Limanı Haline Geldi

Kıbrıs Rum Kesimindeki Limasol Limanı, Rus Savaş Gemilerinin İkmal Limanı Haline Geldi

Suriye'nin Tartus Limanı'nı üs olarak kullanan Rus donanmasına ait savaş gemileri, Pazar gününden itibaren Limasol Limanı'nı kullanmaya başladı."Smetlivy" isimli destroyerin Pazar sabahı yanaştığı limandan ikmal yaptıktan sonra aynı gün...

17.07.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Tartus Limanı'nı üs olarak kullanan Rus donanmasına ait savaş gemileri, Pazar gününden itibaren Limasol Limanı'nı kullanmaya başladı.

"Smetlivy" isimli destroyerin Pazar sabahı yanaştığı limandan ikmal yaptıktan sonra aynı gün akşamüzeri ayrılmasından sonra dün de "Shakhtar" isimli destek gemisi, Limasol Limanı'nı kullandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı limana gazetecilerin girebilmesi için Rusya'nın Güney Kıbrıs'taki Büyükelçiliği'nden özel izin alması gerekiyor.

Kıbrıe Rum Kesimi'nde yayınlanan gazetelerden Alithia haberi "Rus Savaş Gemileri Gelip-Gidiyor... Limasol Limanı, Suriye'nin Tartus Limanı'nı Üs Olarak Kullanan ve Doğu Akdeniz'de Tatbikatlar İcra Eden Rus Donanmasına Bağlı Gemilerin İkmal Limanı Haline Geldi" başlık ve spotlarıyla yansıttı. Gazete, Rus savaş gemilerinin Limasol Limanı'ndaki hareketliliğinin, Smetlivy isimli destroyerin, ikmal ve mürettebatını dinlendirmek maksadıyla yanaştığı Pazar sabahı saat 11.00'de başladığını belirtti.

Gazete şu bilgileri verdi:

"Rus destroyeri, genellikle Yunan adalarına gidecek kruvaziyer (büyük gezi)

gemilerin demirlediği bölümde bekledi ve aynı gün akşamüzeri, 600 Rus'un çalıştığı Suriye'deki Tartus limanındaki üssüne doğru yola çıktı. Destroyer, yaklaşık 4 aydır Doğu Akdeniz'de devriye geziyor.

Birkaç gün önce de Ege'den geçen, Rus Karadeniz filosuna eşlik etti.

Dün sabah Rus donanmasına ait Shakhtar isimli ikinci bir gemi daha Limasol Limanı'na demirledi. Bu gemi, önceki geminin (destroyer) refakatçisi kabul ediliyor ve Liman'dan bugün ayrılması bekleniyor.

Bu iki gemi, son günlerde Güneydoğu Akdeniz'de seyreden ve nihai rotası Rus savaş gemilerinin Akdeniz'de demirlediği tek üslerinin bulunduğu Suriye olan 'Kızıl Armada'nın bir parçasını oluşturuyor.

Edinilen bilgilere göre önümüzdeki günlerde 10 Rus savaş gemisinin daha Akdeniz bölgesine ulaşması ve bunların büyük ihtimalle ikmal için Limasol Limanı'na demirlemesi bekleniyor. Limasol Limanı'nda geniş güvenlik önlemleri uygulanıyor ve giriş için Rus Büyükelçiliği'nden özel izin alınması gerektiği gerekçesiyle çoğu gazetecinin limana girmesine izin verilmiyor. Rus savaş gemileri ilk kez Limasol Limanı'na demirliyor.

Öte yandan Yunan medyası, Alligator/Project 1171 sınıfına ait 'Nikolai Filtchenkov' ve Ropucha-I/ Project 775 sınıfına ait 'Tsesar Kunikov' isimli tank gemileri ve filonun petrol tankeri 'Shakhtar' ile Okhtenskiy/Goliat sınıfına ait 'Okhtenskiy' isimli destek gemisinden oluşan Rus filosunun Suriye'ye doğru seyrettiğini yazdı.

Birkaç gün önce Rus Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre; bu filonun, Suriye'nin Tartus limanındaki deniz üssü ile Rus vatandaşlarını korumak ve limandaki Rus teçhizatını uzaklaştırmak için deniz piyadelerini taşımak' gibi olağan dışı bir misyonu var. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Rum Kesimindeki Limasol Limanı, Rus Savaş Gemilerinin İkmal Limanı Haline Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement