Kiprianu: Kıbrıs Sorununu Çözmezsek Türkleşeceğiz - Son Dakika
Dünya

Kiprianu: Kıbrıs Sorununu Çözmezsek Türkleşeceğiz

Kiprianu: Kıbrıs Sorununu Çözmezsek Türkleşeceğiz

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, "Kıbrıs sorununu üzerinde mutabık kalınan çerçevede çözemezsek Türkleşeceğiz" görüşünü dile getirdi.

03.01.2012 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu, "Kıbrıs sorununu üzerinde mutabık kalınan çerçevede çözemezsek Türkleşeceğiz" görüşünü dile getirirken, Rumların sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde (MEB) bulduğu hidrokarbon yataklarına ilişkin Türkiye'nin, uzlaşı ve işbirliği yoluna gideceğine tam tersini yaptığını öne sürdü.

Rum Haravgi gazetesine demeç veren Kiprianu, "Kıbrıs sorununu üzerinde mutabık kalınan çerçevede çözemezsek Türkleşeceğiz. Hem fikir olunan çerçeveden uzaklaşmaya yönelik herhangi bir çaba, bizi Kıbrıs'ın Türkleşmesine bir adım daha yaklaştıracak" dedi.

Kiprianu, çözüm olmazsa taksimin kalıcı olacağını iddia ederken, müzakerelerde şimdiye kadar yeterli bir ilerleme kaydedilemediğini ve Türkiye'nin, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi"ndeki 12. parselde bulunan hidrokarbon yataklarının verdiği teşvikle hareket edip uzlaşı ve işbirliği yoluna gideceğine tam tersini yaptığını öne sürdü.

Kıbrıs Türk tarafının, 37 yıldır aynı politikayı izlediğini açık bir şekilde kanıtladığını savunan Kiprianu, kendilerinin hem uluslararası toplumu, hem de Türkiye'yi, çözümün onların menfaatine olacağı doğrultusunda ikna etme çabalarına devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Habere göre Kiprianu, uluslararası toplumun bir bölümünün, Türkiye'nin ve uluslararası camiadaki müttefiklerinin çözümle ilgili kendi görüşlerini empoze etmek için yaptığı "metotlamalara" direndiğini ve kendilerinin de bundan memnuniyet duyması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin, kendisinin çözümü istediği ve çözüm olmamasının sebebinin Rum tarafı olduğu anlayışının hakim olması için uluslararası camiadaki müttefiklerinin eline "silah verdiğini" iddia eden Kiprianu, Güney Kıbrıs'taki bazı kesimlerin de "gevşek federasyonu" savunduğunu ve "gevşek federasyon"un da, konfederasyonla çok yakın olduğunu ifade etti.

"HRİSTOFYAS HÜKÜMETİ TARAFINDAN YAPILANLAR DEVRİM NİTELİĞİNDE"

İç cephedeki çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kiprianu, Hristofyas hükümeti tarafından yapılanların devrim niteliğinde olduğunu ve hükümetin büyük haksızlıklara uğradığını savundu.

Kiprianu, muhalefetin art niyetli olmak yerine, halkın menfaatleri için çalışması gerektiğini de ifade ederek, içte birlik olunması çağrısı yaptı.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kiprianu: Kıbrıs Sorununu Çözmezsek Türkleşeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement