KKTC'den Asil Nadir'e Destek Yağıyor - Son Dakika
Dünya

KKTC'den Asil Nadir'e Destek Yağıyor

KKTC\'den Asil Nadir\'e Destek Yağıyor

Aralarında Ziraat Mühendisleri Odası'nın (ZMO) da bulunduğu 11 örgüt, İngiltere'de 10 yıl hapse mahkum edilen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'e destek vermek için eylem yapacak.

30.08.2012 18:10

Aralarında Ziraat Mühendisleri Odası'nın (ZMO) da bulunduğu 11 örgüt, İngiltere'de 10 yıl hapse mahkum edilen Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'e destek vermek için eylem yapacak.

Eyleme destek veren örgüt temsilcileri, İngiliz Yüksek Komiserliği ile Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'ne Asil Nadir için adil bir yargılama süreci istediklerini dile getiren bir mektup verecek.

Bugün Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliğinde düzenlenen ortak basın toplantısına; Patates Üreticileri Birliği, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, Güzelyurt-Lefke Narenciye Üreticileri Birliği, Doğancı (Elye) Üreticiler Birliği, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası, Seracılar Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ve Gazimağusa Yeni Taksiciler Birliği Başkanları katıldı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğluları, eylemi "Asil Nadir için adalet, Kıbrıs Türk'ü için gelecek" adı altında yapacaklarını belirterek, "Ne kadar ses getirebilirsek, ne kadar Kıbrıs Türk'ünün varlığını ortaya koyabilirsek o kadar başarılı oluruz" dedi.

Naimoğluları, "Kıbrıs Türk halkı bu eyleme mutlaka destek vermelidir. Hem Asil Nadir hem de Kıbrıs Türk'ünün geleceği için" diye konuştu.

Üreticilerin sadece kendi çıkarları için değil, toplumsal sorunlar için de sesini çıkaran kesimler olduğunu geçmişte pek çok kez gösterdiğini ifade eden Naimoğluları, eylem için 3 Eylül Pazartesi günü saat 11.00'de Kuğulu Park'ta toplanılacağını ve buradan önce İngiliz Yüksek Komiserliği

personeline, daha sonra da Ledra Palace giriş kapısında Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeline ilgili yerlere iletilmek üzere mektup verileceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Ali Can Kabakçı ise, "Bu konu yalnız Asil Nadir'in değildir. Bu konu esasında Kıbrıs Türk'ünün konusudur" dedi

Tüm kesimlere eyleme destek çağrısı yapan Kabakçı, "Amacımız Asil Nadir'in istinafında adil bir yargılanma süreci almasıdır" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'den Asil Nadir'e Destek Yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement