KKTC Milletvekili Albayrak, Meclise Eşekle Geldi - Son Dakika
Dünya

KKTC Milletvekili Albayrak, Meclise Eşekle Geldi

KKTC Milletvekili Albayrak, Meclise Eşekle Geldi

Yaptığı ilginç protestolarla tanınan KKTC Meclisi'ndeki Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimagosa Milletvekili Dr.

16.04.2012 14:54

Yaptığı ilginç protestolarla tanınan KKTC Meclisi'ndeki Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimagosa Milletvekili Dr. Arif Albayrak bugün bir başka değişik protestoya imza attı. KKTC'de benzin ve mazota sürekli yapılan zamları protesto eden CTP Milletvekili Arif Albayrak, "Arabamın benzini bitti" diyerek meclise boynuna bir plaka astığı eşeğin üzerine binerek geldi.

Meclise eşekle gelen CTP Milletvekili Arif Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada bugünün yasaların görüşüleceği önemli bir gün olduğunu belirterek "Benzin fiyatı her 3-5 günde bir arttırılıyor. Şimdi diyorlar ki biz düşürdük. Halbuki emin olun ki tekrardan arttırmak için bir düşüş yaptılar. Aslında toplumla alay etmek gibi bir şey bu yoksa biz bu gariban hayvanı burada kullanmak istemezdik. Benzinciler Birliği de bir süre sonra greve gidecek. Toplumun da her konuda sıkıntıları oldu. Asgari ücret, 3

yıldan beri aynı düzeyde duruyor. Yeni işe girenlerin aldığı barem belli. Bütün bunlar düşünüldüğünde artık insanların kontak kapaması gerekiyor ki zaten bugün böyle bir eylem oldu. Ümit ederim ki bu halk biraz daha sokaklara dökülmesini ve tepki vermesini bilir. İnşallah hükümet bu yapılan şeylerin ne anlama geldiğini görür de toplumla alay etmekten vazgeçer" şeklinde konuştu. Albayrak, konuşması sırasında boynuna plaka takmış olduğu eşeğin huzursuzlaşması üzerine zor anlar yaşayarak eşekten inmek

durumunda kaldı. Albayrak, konuşmasını "Arkadaşıma teşekkür ediyorum" ifadesiyle eşeğe teşekkür ederek bitirdi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Hasan Bozer ise CTP Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak'ın benzini bittiği gerekçesiyle Meclis'e eşeksırtında geldiğini, bunun Meclis'e ve milletvekillerine karşı saygısızlık olduğunu belirterek kınadı. Bozer, Albayrak hakkında gerekli disiplin soruşturmasını başlatacağını söyledi.

Genel Kurul'da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti (DP) ve Demokrasi ve Güven Partisi'ne (DGP) bağlı milletvekillerinin geçen hafta sunduğu "Başbakan İrsen Küçük ve Hükümetine Karşı Güvensizlik Önergesi" okutulup bilgiye sunuldu. Meclis İç Tüzüğü'ne göre perşembe günü yapılacak toplantıda önerge hakkında bir lehte bir de aleyhte söz verilerek oylamaya sunulacak.

Meclisin bugünkü toplantısında daha sonra Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi başkanlığının "Cihangir Köyünde Abohor Camii Vakfı'na Ait 200 No'lu Parselden Geçit Hakkı Verilmesi ile ilgili İstibdal İşleminin Onaylanması ve İstibdal Ödeneklerinin İlgili Vakıflar Adına Açılacak İstibdal Fonu Hesabına Yatırılmasına İlişkin Karar Tasarısı"nın üçüncü görüşmesi yapılıp oybirliğiyle onaylandı.

Okutulup onaya sunulacaklar bölümünde ilk olarak, DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nin gündeminde bulunan Siyasal Kamu Görevi Sona Eren Cumhurbaşkanları ile İlgili Kurallara İlişkin Yasa Önerisi'nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi okundu.

Öneri hakkında söz alan DGP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın görevi devrederken yaşanan olumsuzlukları anımsattı. Devletin kurumsallaşmasını savunan biri olarak bu konunun yasal bir çerçeveye oturtulması gerektiğini kaydeden Ertuğruloğlu, görevi devredeceklerin bunu yasal çerçevede yapması gerektiğini; bunun devlet ciddiyetinin bir gereği olduğunu söyledi. Ertuğruloğlu, görevi devreden Cumhurbaşkanlarına sağlanacak imkanların da yasal

çerçeveye oturtulması gereğine işaret etti.

Başbakan İrsen Küçük de yaptığı konuşmada, bu konuda yasal düzenleme bulunmamasının bir eksiklik olduğunu söyledi. Sadece Cumhurbaşkanı için değil Başbakan ve Meclis Başkanı için de aynı şeyin söz konusu olduğunu kaydeden Başbakan Küçük, bu konuda bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

2. Cumhurbaşkanı Talat'a Bakanlar Kurulu kararıyla sağladıkları imkanlar hakkında bilgi veren Küçük, ihtiyaç olan ikinci aracın verilmesi için gerekli talimatı verdiklerini söyledi. Küçük, bu konuda bir çalışma başlattıkları için önergeye ret oyu vereceklerini söyledi.

Yapılan oylamada, ivedilik önergesi oy çokluğu ile reddedildi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Milletvekili Albayrak, Meclise Eşekle Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement