Kosova'da Tarihi Eserler Onarım Bekliyor - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Tarihi Eserler Onarım Bekliyor

Kosova\'da Tarihi Eserler Onarım Bekliyor

Kosova'da Bulunan Tarihi Yapıların Onarımı ile İlgilenen TİKA Başkanı Kulaklıkaya'nın Moritanya Büyükelçiliği'ne Atanacağı İddiası 'Eserlerin Onarımı Askıya Alınır mı' Sorusunu Akla Getirdi.

02.01.2011 13:45

Kosova'da bulunan tarihi yapıların onarımı ile ilgilenen Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Başkanı Musa Kulaklıkaya'nın Moritanya Büyükelçiliği'ne atanacağı iddiası Kosovalılarda 'Eserlerin onarımı askıya alınır mı' sorusunu akla getirdi.

TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya, Kosova ve Makedonya'da Osmanlı döneminden kalma tarihi camilerin bakımı ile ilgili başlattığı onarım çalışmaları ise aradan 5 yıl geçmesine rağmen sürmesi, Kosova halkının tepkisine neden oluyor. Prizren'in merkezinde bulunan ve bölgenin merkez camisi olan ve tek Türkçe vaazların verildiği Sinan Paşa Camisi'nin 5 yıldır ibadete kapalı olması ve onarım çalışmalarının 2 yıldır durdurulması dikkat çekiyor. Temmuz 2010'da Kosova ziyareti sırasında DHA mikrofonlarına özel açıklama yapan Kulaklıkaya, caminin kurban bayramına yetişeceğini söylemişti. Kurban Bayramına yetişemeyen caminin açılışı hakkında Kulaklıkaya en son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kosova ziyareti sırasında 2010'un yılsonuna kadar yetişeceğini söylemişti. 2007 yılında onarım çalışmalarına başlayan TİKA, caminin onarım çalışmalarının 1 yılda tamamlanacağını belirtmişti. Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren bölgesindeki caminin cemaati ise 5 yıldır ibadete kapalı olan caminin bir türlü ibadete açılmamasından şikayetçi. Tarihi camii uzun yıllar Sırp rejimi tarafından ibadete kapalıydı. 1990'lı yılların başında tekrar ibadete açılan camii bu kez TİKA'nin onarım çalışmaları nedeniyle ibadete kapalı. Kosovalılar ise TİKA'daki olası görev değişiminin bakımın askıya alınmasına neden olmasından korkuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Tarihi Eserler Onarım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement