Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 7'nci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Dünya

Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 7'nci Yıl Dönümünde Anıldı

Kosova\'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 7\'nci Yıl Dönümünde Anıldı

Miloseviç güçlerine ilk karşı gelen ve Kosova'da ilk siyasi parti LDK'yı kuran, Kosova Cumhuriyeti'nin temellerini atan ve Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı olan İbrahim Rugova ölümün 7'nci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

21.01.2013 16:54

Miloseviç güçlerine ilk karşı gelen ve Kosova'da ilk siyasi parti LDK'yı kuran, Kosova Cumhuriyeti'nin temellerini atan ve Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı olan İbrahim Rugova ölümün 7'nci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Rugova'nın evini ziyaret ederek ailesiyle bir araya geldi. Rugova ailesinin ziyaretinde Başbakan Haşim Taçi ve hükümet üyeleri de bulundu. Ardından Kosova Cumhurbaşkanının himayesinde anma toplantısı düzenlendi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Başbakan Haşim Taçi, LDK partisi başkanı İsa Mustafa ve çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu. Anma toplantısında konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahya ga, Rugova'nın muazzam eserlerinin tüm Kosovalıları şereflendirdiğini belirtti. En zor dönemlerde önemli kararlar alan İbrahim Rugova'nın tarihin yönünü belirlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Yahagay, Kosova'ya destek veren dost ülkelerle özgür ve bağımsız Kosova'nın gerçek olmasını sağladığını anımsattı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Yahagay Rugova'nın sayesinde Kosova'da batı yanlısı siyasi partilerin oluştuğuna vurgu yaparak, "Rugova'dan sonra Kosova'yı NATO ve AB ile bütünleştirmek hedef olacaktır" dedi.

Anma töreninden sonra İbrahim Rugova'nın anıt kabrini Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve eşliğindeki heyet ziyaret ederek çelenk koydu. Burada bir açklama yapan Başbakan Haşim Taçi bağımsız ve özgür Kosova'nın kurucusu olan İbrahim Rugova'nın önünde saygıyla eğildiklerini söyledi. Bir anma toplantısı da LDK Partisi tarafından düzenlendi. Toplantıda konuşan şimdiki LDK partisi başkanı İsa Mustafa, "Kosova'nın en zor günlerinde 1992 yılında İbrahim Rugova LDK partisini kurarak Kosova'nın bağımsızlığını sağladı. Onun sayesinde bugün Kosova bir bağımsız ülke olarak dünyada tanınmaktadır" dedi.

Parti olarak Rugova'nın çizdiği siyasi yoldan dönmeyeceğine dair tüm parti üyeleri and içti. Bu sırada İbrahim Rugova'nın yakın çalışma arkadaşları da konuştu ve LDK partisinin kuruluşunun ilk gününü içeren sinevizyon gösterisi sunuldu. İbrahim Rugova 2005 yılının Aralık ayında akciğer kanseri sonucunda hayatını kaybetmişti. İbrahim Rugova hastalık sırasında en son olarak şimdiki Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 7'nci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement